Bästa Tennisracket för Motionärer – 10 Bäst I Test [Lista & Tips]

Motionärer är spelare som har en god kunskap och erfarenhet om tennis men inte är på proffsnivå. Motionärer är främst tennisspelare som spelare tennis på sin fritid för skojs skull några gånger i veckan. Man kan säga att en motionär är en medel eller strax över medelspelare. Med det sagt, när motionärer ska välja ett tennisracket bör de inte primärt titta på tennisrack för nybörjare, och inte heller tennisrack för proffs. Den goda nyheten är att det finns en mängd olika tennisrack för motionärer som du kan välja mellan.

När man letar efter en racket som en motionärer finns det en mängd olika märken och en enorm mängd modeller från varje märke.

Att utvecklas till en kvalitets tennisspelare tar tid, energi och rätt utrustning. När en spelare precis har börjat kan de använda ett mycket enkelt och billigt racket att lära sig med. Men samma racket kommer förmodligen inte att ge samma typ av värde och prestanda senare när du utvecklas.

När människor verkligen börjar ta fart som spelare är det dags att investera i en racket för medel- eller till och med avancerade spelare. De kommer att bli mer givande när de slår skott på rätt sätt, och spelare kan tävla mot mycket mer begåvade tennisspelare.

Hur man väljer en tennisracket för motionärer

Nedan följer våra bästa tips om hur du väljer ett tennisracket.

Större racketer är för nybörjare och ger mer kraft. Avancerade racketer är mindre, men vanligtvis lite tyngre. Mindre racketar hjälper mer med kontrollen, men de har en mindre plats för spelaren att komma i kontakt med bollen.

När du är en motionär spelar du tennis relativt ofta för skojs skull. Du har en relativt god erfarenhet och kunskap om tennis och vill ta ditt spel till nästa nivå. Du kan slå bollen över nätet konsekvent men kan inte alltid styra vart det går i banan.

Vilken typ av sving har du?

Om du utvecklar en snabbare, längre sving kan du börja titta på en mindre tennisracket. Snabbare svingar betyder vanligtvis att du inte behöver så mycket hjälp med kraft, så ett mer kontrollerat racket passar bättre.

För en kort eller långsammare sving kan du fortfarande behöva extra kraft från din racket. I det här fallet kan du titta på större racket. Kraften kommer från större ramar, så välj ett racket med en tjockare ram.

Behöver kraft eller kontroll?

När du är en motionär börjar du placera dina skott bättre på planen. Du har också utvecklat en sving som konsekvent genererar kraft från baslinjen för att få tillbaka bollen över nätet, djupt in i banan. Du vill också överväga rackets vikt och storlek när du bestämmer vad du letar efter.

Racketar med stora ramar och stor yta kommer att ha mer kraft i allmänhet. Mindre ramar får mer kontroll.

För mindre kvinnor eller tonåringar som inte är lika fysiskt starka som de flesta vuxna kan ett tungt racket leda till tennisarmbåge och andra skador. I det här fallet, kompromissa med ett större rackethuvud.

Spelar du singlar, dubbel eller båda?

Vissa racketer är bättre för singlar än dubbel, beroende på vilken typ av spel du har.
För spelare som föredrar att stanna på baslinjen och slå markslag, kan du kanske använda ett racket som har mindre rörlighet med en större sweet spot och extra kraft.

Dubbelspelare, särskilt de som gillar att komma till nätet, behöver ett racket som har bra mångsidighet. När du börjar spela mer konkurrenskraftigt blir bollens tempo snabbare, så en skrymmande racket kommer att skada din reaktionsförmåga.

Hur ofta spelar du Tennis? Vill du bli en avancerad spelare?

Du behöver ett annat racket beroende på vart du försöker att åstakomma med din tennis. Om du planerar att börja ta tennis mer seriöst, spela ligor och turneringar måste du köpa ett racket som gör att du kan förbättra dig till en mer avancerad skicklighetsnivå.

Vill du ha kraft, kontroll eller komfort?

Innan du väljer ett racket måste du tänka på om du önskar maximal effekt eller kontroll. Du vill också ha en bekväm racket, särskilt om du har en tennisarmbåge. Olika racketer är idealiska beroende på din spelstil.

En balans mellan de tre erbjuds också av vissa produkter. För mellanspelare är det bästa valet att välja en racket med optimal balans.

Oavsett vad du köper måste du även fatta beslut om kostnaden. I racketvärlden innebär detta ett val mellan nybörjar-, mellannivå- och dyra lyxracketar.

Medan premiumracket tenderar att ha en högre prisklass jämfört med andra produkter, kommer de med de senaste funktionerna och tekniken. De tenderar dessutom att erbjuda högre kvalitet och ofta högre prestanda.

Racketens vikt

Detta är faktiskt en personlig preferens. Vissa spelare gillar tunga racketer medan andra gör inte det. Men generellt sett rekommenderas tyngre racketer starkt för medelspelare och erfarna spelare. De är också vänligare på dina armar och armbågar.

Raketens balans

Ännu ett beslut som du måste göra är angående vikten av rackets huvud. Det finns tre huvudtyper av racketer – huvudtunga, huvudlätta och balanserade racketer. Ett sätt att kontrollera om produkten är tung eller lätt är att se om huvudet sjunker nedåt eller uppåt. Medan huvudtunga racketer levererar stor kraft, är de också svårare att använda. Däremot är racket med en låg balans lätta att använda men inte lika kraftfulla. Motionärer kan välja vilken typ de föredrar beroende på deras kompetensnivå och spelstil.

Typ av strängar

Det finns olika typer av strängar som erbjuds för racketer. Eftersom vissa racketar inte levereras strängade kan du behöva köpa dem separat. När du tittar igenom de olika strängarna på marknaden hittar du olika material, inklusive nylon, hybrid, polyester och naturlig tarm. Titta på fördelarna med varje och se vilken som bäst passar dina behov. Att byta tennissträngar är inte heller så svårt. Det finns många sätt att göra det. Du kan antingen gå till en proffsbutik och få dem att göra det eller så kan du byta dina egna tennissträngar hemma.

Bästa Tennisracket för Motionärer

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära tennisracket för motionärer för alla olika preferenser och behov.


Wilson Blade Feel 100

Detaljer

Först ut, Wilson Blade Feel 100 är ett populärt tennisracket för motionärer som lämpar sig för spelare som vill ha ett bekvämt och lätthanterat racket med god precision.

Racket är tillverkat med en så kallad Basalt Carbon Fiber Composite (BLX) som ger bra prestanda och minskar vibrationer för ökad komfort. Dess PWS-teknik (Perimeter Weighting System) som återfinns i bladet ger ökad stabilitet.

Detta racket är uppskaddat för sin höga precision och mycket sköna bollkänsla.


Head Graphene 360+ Speed Lite

Detaljer

Head Graphene 360+ Speed Lite är ett allround racket som passar motionärer och har en bekväm vikt på 265 gram.

Givetvis inkluderar den Heads Graphene 360 teknik vilket ger ökad stabilitet och bättre energiöverförande vilket gör racket mer bekvämt och praktiskt att spelare med. Med den nya tekniken har racket nya koltrådarna som bidrar till ökad bollkänsla och mindre vibrationer.

Det är designat med ett strängmönster på 16/19 strängmönster vilket gör mer spin i dina slag och större kraf i dina slag.

Detta är ett utmärkt allround racket för motionärer och de som vill komma igång med tennis samt vill ha ett högpresterande racket som samtidigt är lätt att kontrollera.


Babolat Pure Aero

Detaljer

Babolat Pure Aero är ett av de mest populära tennisracketarna på marknaden, och det är dessutom ett utmärkt val för motionärer. Detta racket används av många toppspelare och är känd för sin utmärkta kontroll.

Racket är ett perfekt val för spelare som vill ha enormt mycket spin i sina slag. Detta racket är dessutom uppskattat för dess utmärkta kraft utan att du förlorar kontroll.

Racket är utvecklat i samarbete med luftfartsindustrifirman Chomarat som har utvecklat ramen tillsammans med Babolat. I ramen finns Carbon Ply Stabilizer vilket är kolfiber som ger bättre styvhet i ramen för ökad stabilitet och framförallt kontroll. Dess ram har en aerodynamisk profil som gör den mer lätspelad.

Som nämnt erbjuder den enormt bra spin, och detta delvis tack vare FSI Spin teknik som är ett öppet strängmönstret


Babolat Falcon Strung

Detaljer

Babolat Falcon Strung är ett bra racket för motionärer som också är uppskattat av nybörjare. Den har en god balans och väger 280 gram. Det är speciellt uppskattad för sitt låga pris i relation till dess prestanda.


Wilson Clash 100

Detaljer

Wilson Clash 100 är ett tennisracket som är designat med flera effektiva tekniker och som ger utmärkt bollkontroll. Det är tillverkat med Freeflex tillverkat i Kol som ger fantastisk ramflexibilitet. Resultatet är ett racket med utmärkt kontroll och som känns väldigt bekväm under spel.

För att uppnå dess flexibla ram har man använt den så kallade StableSmart tekniken vars fördel är god stabilitet och extra kraft.

Allt som allt är detta ett fantastiskt racket om passar alla åldrar, spelstilar, samt motionärer, och är lätt att spela med.


Babolat Evoke 102

Detaljer

Babolat Evoke 102 är ett prisvärt tennisracket som passar mer erfarna nybörjare och motionärer.

Den är konstuerad med en lätt aluminiumkonstruktion och erbjuder enstabil manövrerbarhet. Tack vare detta är detta ett fantastiskt racket som hjälper dig att utveckla din teknik. Inte bara är detta racket högpresterande, men det är också bekvämt att spela med.
Det större bladet hjälper dig också att få mer fart i dina slag utan att du behöver ta i allt för mycket.

Babolat Pure Aero Lite

Detaljer

Babolat Pure Aero Lite är en toppmodell från Babolat som är ett utmärkt val om du vill byta till ett lite tyngre och mer kraftfullt racket och bara nöjer dig med det allra bästa.

Detta racket är lätt att spela med och lämpar sig för motionärer men passar sig även för de allra flesta teninsspelare. Den är designad med en Carbon Ply Stabilizer som innebär kolfiber vilket ger en ökad styvhet i ramen samt bättre stabilitet och kontroll.


Babolat Pure Aero SuperLite

Detaljer

Babolat Pure Aero SuperLite är ett populärt tennisracket från Babolat som erbjuder en fantastisk lätthet. Det är ett bra och uppskattat val för individer som vill ha ett högkvalitativt och högpresterande racket som är väldigt lätt att manövrera och spela med.

Den är tillverkad Carbon Ply Stabilizer, vilket är en kolfiberram, och detta ger ökad styvhet och kontroll.


Head Graphene 360 Radical Lite

Detaljer

Head Graphene 360 Radical Lite är ett tennisracket som är tillverkad i Graphene som är en slags kol vilket ger god kontroll och stabilitet. Detta racket är speciellt uppskattat för dess utmärkta kontroll och kraft som den genererar, samt att den är lätt att spela med tack vare dess lätta och stora ram.


Wilson Blade 98S V7.0

Detaljer

Wilson Blade 98S V7.0 är ett kraftfullt tennisracket som erbjuder en rad olika tekniker som förbättrar dess prestanda. Tennisracket fokuserar på kontroll och skön spelkänsla men utan att kompromissa på kraft.

Racket är designat med en Free Flex teknik vilket innebär en placering av Carbon i ramen som gör att ramen kan böjas både horisontellt och vertikalt. Resultatet är ett racket som har fantastisk flexibilitet och bollkänsla

Racket är tillverkat med en Parallel Drilling teknik som bidrar till ökad bollkänsla och gör strängarna mer lyhörda. Resultatet av detta är också att du får mer kontroll i dina slag. Vidare erbjuder den fantastisk spinförmåga

Allt som allt är detta ett tennisracket som lämpar sig för aggressiva tennisspelare. Den är ett utmärkt val om du vill ha kontroll, känsla, och bra spin.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!