Bästa Tennisracket för Damer – 13 Bäst I Test [Lista & Tips]

Det finns en tendens i många sporter att fokusera starkt på herrarnas utrustning och ägna mindre uppmärksamhet åt kvinnornas. I tennis är det inte nödvändigtvis så.

I tennis finns det en mängd olika toppspelare som Serena och Venus Williams och nyare spelare som Namoi Osaka, Coco Gauff som alla får enormt med medieuppmärksamhet. Utöver det är kvinnotennis otroligt underhållande, mycket konkurrenskraftigt och underhållande att titta på och spela.

Ditt racket är ditt viktigaste redskap när du spelar tennis, och det är därför viktigt att ha ett högkvalitativt och högpresterande racket.

Om du börjar med tennis och undrar vilken racket du ska köpa, hjälper vår guide till de bästa tennisracket för kvinnor dig att hitta det perfekta racket för dig. Om du är en medelspelare eller erfaren spelare kommer du också att dra nytta av vårt urval och information om de bästa tennisracketarna för damer.

Är tennisracket viktigt?

En spelares racket kan spela en avgörande roll för att hjälpa en spelare att uppnå sin maximala potential.

Det finns dock en varning. Om du är nybörjare är ditt racketval mindre kritiskt för din prestation eftersom det mesta av din framgång och framsteg kommer genom rätt teknik och expertis.

Med det sagt, ett specifikt tennisracket kommer inte att göra dig till en bättre spelare som standard, men rätt tennisracket kan göra underverk för att förbättra och maximera ditt spel.

När du börjar utvärdera racketar är det värt att notera att tillverkare utformar varje racket med ett specifikt syfte, nivå eller spelstil i åtanke. Till exempel, om du letar efter mer kraft, kontroll, topspin eller komfort finns det racketar för att förbättra dem.

På samma sätt, om du är nybörjare kan du börja med ett mer prisvärt racket eller direkt välja ett racket i ett högre prissegment. Dock är det inte nödvndigt att köpa de dyraste racketarna som nybörjare eftersom att du ändå inte kommer att kunna utnyttja dess potential maximalt.

Vad är skillnaden mellan tennisracket för kvinnor och män?

om du är ny inom tennis kanske du undrar vad skillnaden är mellan herr- och damtennisracketar.

Sanningen är att nästan alla racketar är unisex. Med det sagt kan kvinnor och män föredra olika egenskaper i en racket.

Till exempel väljer många kvinnor en lättare ram och mindre greppstorlek, men så är inte alltid fallet. Som ett resultat är det vanligt att män och kvinnor använder samma racket.

Generellt sett föredrar kvinnor tennisracket med lättare vikt som är mer lätthanterat och lättmanövrerat.


Bästa tennisracken för damer


Head Graphene 360+ Speed Lite

Detaljer

Head Graphene 360+ Speed Lite är ett populärt allround racket som passar kvinnor med en låg vikt på 265 gram. Detta är ett lätthanterat racket som ger stabilitet och energiöverförande och är utrustat med koltrådar som bidrar till ökad bollkänsla och mindre vibrationer. Detta racket hjälper dig även att uppnå mer spin i dina slag tack vare sitt strängmönster och tack vare dess förbättrade kraft kan du få mer fart i dina bollar utan mer ansträngning.

Slutsatsen är att detta tennisracket är ett utmärkt val för kvinnor som vill ha ett högpresterande och högkvalitativt racket som dessutom är lätthanterat.


Babolat Pure Aero Lite

Detaljer

Babolat pure Aero Lite är ett högpresterande och högkvalitativt tennisracket för de som vill ha det allra bästa. Som dess namn antyder är detta racket lättare vilket gör det mer lätthanterat. Det är också utformat för att passa de allra flesta spelstilarna.

Modellen är konstruerad med en Carbon Ply Stabilizer som bidrar till bättre styvhet i ramen och god stabilitet och kontroll.


Babolat Pure Aero SuperLite

Detaljer

Babolat Pure Aero Superlite är, som dess namn antyder ett superlätt racket vilket uppskattas av många kvinnor. Det är samtidigt designat med Carbon Ply Stabilizer som ger ökad styvhet och bättre stabilitet och kontroll.

Allt som allt är detta ett lättmanövrerat men samtidigt ett avancerat tennisracket som är utmärkt för de allra flesta, och de kvinnor som bara nöjer sig med det allra bästa.


Head Graphene 360 Radical Lite

Detaljer

Head Graphene 360 Radical Lite är ett högkvalitativt tennisracket som är tillverkat i kol. Racket är designat för att ge dig maximal kontroll och kraft i ditt spel samtidigt som det är lätthanterat och lättmanövrerat. Dess stora ram ökar möjligheterna för perfekta träffar.


Wilson Blade 100UL V7.0

Detaljer

Detta tennisracket är fokuserat på bollkänsla och kontroll utan att kompromissa på kraft. Racket är primärt lämpat för aggressiva spelare som uppskattar kraft men samtidigt vill åtnjuta fördelarna med kontroll.

Racket är utrustat med Free Flex vilket innebär att ramen rör sig både horisontellt och vertikalt tack vare kol som placerats på strategiska ställen i ramen för bästa möjliga flexibilitet. Tack vare detta uppnår den en bättre kontroll och bollkänsla.

Detta racket har dessutom en låg vikt på endast 265 vilket uppskattas bland kvinnor med tanke på den lätta manövreringen som den får.


Babolat Pure Strike Lite

Detaljer

Babolat Pure strike Lite är ett lättspelat och lättmanövrerat tennisracket som därför passar utmärkt för amer. Detta kombineras med utmärkt kraft och kontroll, samt effektiv spin tack vare dess strängmönster.

Först och främst har racket en control Frame Technology som kombinerar förelarna hos ovala och fyrkantiga racket för en perfekt kombination av kontroll och stabilitet. Vidare är racket uppskattas tack vare dess sköna spelkänsla. Den är väldigt bra på att minska vibrationer och ge bättre kontakt med bollen så att du kan njuta på planen länge.

Om du är en spelare som uppskattar ett lätt racket men samtidigt vill utveckla och spela med mer spin, kraft och kontroll så är denna racket ett utmärkt val.


Babolat Boost Aero W

Detaljer

Babolat Boost Aero W är ett snyggt och lättspelat padelracket som är designat med en oversize storlek för att öka möjligheterna till perfekta bollträffar på dess förstorade sweetspot. Dess lätta vikt för den enkel att hantera och svinga, men det är också bra att Babolat inte har kompromissat på farten i dina slag, vilket uppnås bland annat med en styv ram. För mer tekniskt spel kan du även uppskatta dess strängmönster som gör det lättare att få spin på bollen.


Wilson Clash 100 UL

Detaljer

Detta racket är med sina 265 gram det lättaste racket i Clash 100-modellerna och är därför uppskattad bland kvinnor. Tack vare dess lätta vikt erbjuder den en fantastisk reaktions- och manövreringsförmåga. Tack vare dess lätthanterade vikt blir den också skonsam att använda för till exempel tennisarmbåge.

Racket är tillverkat med Freeflex samt SmartStable som båda ger en god flexibilitet, stabilitet och kraft. Faktum är att dess ram är en av de mest flexibla på marknaden.


Head Graphene 360+ Extreme Lite

Detaljer

Detta racket passar de flesta, inklusive kvinnor. Den har en mycket låg vikt vilket gör den lätthanterad med sina 265 gram. Samtidigt är racket högkvalitativt och effektivt med en rad olika teknologier såsom Spin Shaft som ger extra stabilitet i skaftet. Dess strängar är designade så att de rör sig fritt i ramen vilket även detta bidrar till extra skruv i dina slag.


Wilson Triad Five

Detaljer

Wilson Triad Five är ett högpresterande tennisracket som passar damer och är ett bra val för motionärer. Det är ett allcourt racket med ett större blad som gör det lättare att spela med och få till perfekta träffar. Dess förstorade sweetspot gör det mer förlåtande.

För ökad komfort har den en Iso-Zorp-polymerteknik som minskar vibrationer från racketen för skönare och mer skonsamt spel. Det passar också de flesta spelnivåer, från motionärer till erfarna spelare.


Wilson Triad Three

Detaljer

Wilson Triad Three är ett snyggt padelracket som är designat med ett stort blad vilket gör det mer förlåtande. Racket kan placeras i toppsegmentet då det är högpresterande, men det passar de flesta spelarna på alla olika nivårer.

Tennisracket är designat med en vibrationsdämpande och stötdämpande effekt tack vare sammansatta Zorb-polymerer för en skönare och mjukare spelkänsla.


Babolat Pure Drive Lite 2021

Detaljer

Babolat Pure Drive Lite är ett fantastiskt tennisracket som passar damer. Det erbjuder extrem kraft och fart samt spin vilket tar ditt spel till nya tekniska nivåer.

Samtidigt har racket en låg vikt på enbart 270 gram vilket gör den lätthanterad och lättmanövrerad, samtidigt som den inte kompromissar på kraft vilket är vanligt för racket som är lätta.

Racket är dessutom tekniskt avancerat med en rad olika tekniker som förbättrar dess prestanda såsom  High Torsional Rigidity System (HTR System) som återfinns i racketens blad vilken ger bättre stabilitet och energi. Vidare har den  SWX Pure Feel som är extremt tunn gummi i skaftet för att ge utmärkt vibratonsdämpande effekt. Sist men inte minst har den en så kallad Ellipitic Frame som bidrar till bättre stabilitet och ökad styvhet.


Babolat Boost Drive Women

Detaljer

Detta tennisracket är speciellt utformat för damer och är både ett snyggt och högpresterande racket.

Racket har en snygg design och en lätt vikt som är lätthanterat. Ramen är kosntruerad i grafit och har ett stort sweetspot vilket gör den mer förlåtande och ökar möjligheterna till perfekta träffar. Den erbjuder även Babolat’s Woofer system som ökar bollens kontakttid med strängarna för ökad komfort och skruvmöjligheter.

Allt som allt är detta ett lättmanövrerat och lätthanterat racket som hjälper dig att utvecklas på planen.


Att tänka på vid köp av tenniracket för damer

Valet av rätt tennisracket är mycket viktigt.

Varje racket är målmedvetet utformad för att passa ett visst spel. Om du vill generera kraft, topspin, komfort eller kontroll finns det olika racketar avsedda för dem. Alla har olika preferenser de letar efter i ett tennisracket.

När du börjar spela tennis kan du välja att börja med ett prisvärt racket eller gå direkt till en dyrare.

Nybörjare måste välja specifika attribut för racketar beroende på vilken spelstil och preferens har. För att hitta det bästa tennisracket för dig bör du fråga dig själv ett antal frågor:

Vad är din budget?

Det finns tennisracket för damer i alla prisklasser, från cirka 500kr upp till flera tusen kronor. Givetvis är racketar i det högre prissegmentet mer högkvalitativa och högpresterande, men som nybörjare är det inte alltid nödvändigt eller till och med idealt att skaffa ett racket i det övre prissegmentet. Men om du är en erfaren spelare som spelar ofta och vill prestera på högsta möjliga nivå kan det vara lämpligt att köpa ett dyrare racket.

Vad är ditt långsiktiga mål som tennisspelare?

Att förstå ditt huvudsakliga mål kan hjälpa dig att välja rätt racket. Om du ska engagera dig i sporten mycket och spela ofta, eller kanske till och med tävla är ett högkvalitativ racket det rätta valet.

Å andra sidan, om du till exempel inte spelar så ofta och mer för skojs skull kan det vara lämpligt att välja ett billigare racket.

Vilken typ av sving har du?

Expertspelare och nybörjare svingar vanligtvis racketen långsamt på grund av sina kompakta slag. De får bra hjälp av ett racket med en större frontstorlek och ett racket som är lätt.

Detta gör det enkelt att manövrera och skapar mer kraft och minskar risken för fel.

Avancerade spelare och medelspelare har vanligtvis kompletta svingar och deras slag är snabba eftersom de har spelat under en tid.

Medan detta skulle en öka racketvikten skulle en minskning av huvudets storlek göra det kraftfullt och med mycket kontroll eftersom racketens vikt har kombinerats med spelarens teknik.

Vilken spelstil har du?

När du utvecklar din skicklighet väljer ditt spel tre grundläggande spelstilar.

Aggressiva spelare: du spelar mestadels vid baslinjen och du träffar med topspin.

Nätspelare: Du vinner poäng genom att springa snabbt mot nätet och träffa skott, ofta volleys.

Allcourt: Du har inga problem att spela från någon punkt på banan.

Olika racketar är kompatibla med dessa många sätt att spela, men vilken typ av racket som helst kan användas i varje stil.

När du söker efter en ny racket kan du snabbt begränsa dina alternativ om du känner till dessa olika spelstilar

Kraftracketar

Den grundläggande funktionen för denna typ av racket är att ge mycket kraft medan du slår. De är perfekta för nybörjare.

Deras främre storlek är stor: Ett större huvud minskar sannolikheten för att göra misstag under spel. Det ökar också kraften.

Styv ram: en styv ram ger mer reaktion på bollen, vilket ökar racketkraften. Ramstyvhet går från 55-75, högre tal indikerar styvare.

Öppet strängmönster: dessa är strängar med mindre densitet, de får vanligtvis bollen att sjunka djupare in i strängnätet och genererar därmed mer energi till bollen vid kontakt.

Lätta: de är lättare, det gör dem lätta att använda och med mycket kontroll.

Kontrollracketar

De är huvudsakligen utformade för att ge spelarna full kontroll över spelet.

Mindre huvud: ett mindre huvud minskar studsen och ger mer kontroll över spelet.

Flexibel ram: den här typen av ram absorberar energi under sving och ger spelaren mer kontroll.

Stängt strängmönster: detta skapar en fast strängbädd som minskar studseffekten och potentialen att snurra på bollen. Det ger också mer kontroll.

Tungvikt: med alla andra komponenter i baren ökar vikten på en racket men spelaren måste vara tillräckligt stark och skicklig. Kontrollracketar har ett mindre huvud men detta kompenseras genom att ha mer vikt.

Vad är skillnaden mellan tennisracket för kvinnor och män?

Om du är nybörjare eller aldrig har spelat tennis är det möjligt att du undrar om det finns en skillnad mellan dam- och herrracket.

Faktum är att alla racketar är utformade för att användas av alla kön. Det enda här är att män och kvinnor kan ha en preferens för specifika funktioner i en racket.

Till exempel på grund av sin styrka kanske män föredrar en racket med större greppstorlek eller en som är tungvikt. Detta är emellertid inte i huvudsak fallet. Det är vanligt att kvinnor och män delar samma racket.

Vad är fördelen med en längre racket?

Den enda fördelen med ett längre racket är att den ger dig längre räckvidd och mer kraft, medan ett medelstort racket ger dig enklare kontroll och mer manövrerbarhet.

För att testa detta, sikta en boll mot vilket mål som helst och svinga racketen med handen som hålls nära ramhalsen, försök sedan en gång till med din hand som hålls längst ner på änden av handtaget. Mer kontroll uppnås när handen är nära rackets ansikte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *