5 Bästa Tennisarmbåge Skydd [Bäst i Test]

Armbågssmärta är någonting som tennis-och padelspelare kan uppleva. Detta är oftast känt som tennisarmbåge, men nom padel kallas det även padelarmbåge av uppenbara skäk.

Armbågssmärta är oftast förknippad med lateral epikondylit. Detta orsakas av överbelastning av senorna som sveper runt utsidan av armbågen, ofta med upprepade rörelser i armen eller handleden. Dessa rörelser skapar små slitningar i senorna mellan underarmarna och armbågens utsida och lämnar dig med yttre armbågssmärta.

Tennisarmbågen påverkar inte bara tennis- och golfspelare. Idrottsutövare från andra sporter lider av det, och det är vanligt för alla som utför fysiskt arbete, vare sig det är i huset eller för ett yrke.

Det finns några sätt att behandla eller förhindra tennisarmbåge. Ett sätt att lindra och motverka tennisarmbåge är att använda ett tenniarmbåge skydd. I denna artikeln tittar vi på de mest populära sådana, men innan vi gör det titta lite närmare på tennisarmbåge och vad du behöver veta om det.

När ska du besöka läkare?

Lateral epikondylit är mycket vanligt för idrottare och kan ofta behandlas med enkla metoder hemma innan det är nödvändigt att träffa läkare. Du bör gå till en läkare eller läkare om:

  • Armbågssmärta kvarstår i mer än en vecka utan att bli bättre
  • Du kan inte utföra vardagliga uppgifter som att öppna ett lock
  • Smärtan blir betydligt värre med tiden
  • Du känner en klump utöver normal svullnad, eftersom detta kan indikera ett annat tillstånd än lateral epikondylit

Här är de viktigaste faktorerna att tänka på när du ska köpa ett tennisarmbåge skydd:

Remlängd / ärmstorlek

Om du tittar på en justerbar rem, var uppmärksam på den totala remlängden. Och om du handlar efter en ärm, var uppmärksam på ärmstorleken. Vissa visar också en “maximal omkrets” som du kan använda för att bestämma storlek. (Detta beskriver den maximala omkretsen av en arm som stödet kan rymma.)

Vikt

Armgåsskydd tenderar att vara ganska lätta. Men vissa är tyngre än andra. Så det är värt att dubbelkontrollera vikten innan du köper, bara för att du ska veta vad du kan förvänta dig.

Justerbar passform

Många armbågsskydd har remmar som du kan använda för att justera din passform. Detta kan hjälpa dig att se till att din stag är exakt så tight eller så lös som du vill ha den – vilket ger dig ett ännu mer nyanserat sätt att dimensionera din stag.

Hur man bär ett tennisarmbåge skydd

Det är viktigt att tänka på att det finns olika typer av skydd, men som har samma syfte. Först och främst finns det de sm dras över hela armbågen och delar av armen, och sedan finns det de som är justerbara och sätts på underarmen.

Tennisarmbåge skydd ska bäras på underarmen, strax under armbågen. Detta skapar en annan spänning i armen så att smärtan och spänningen inte fokuseras på bara en plats. Försök att hitta den stora muskeln i underarmen och placera den vadderade delen över den muskeln. . Dra sedan åt staget tills det är bekvämt – det betyder att det är hårt men inte för hårt.

Dessa instruktioner gäller bara om du har en armbågsbygel eller armbågsrem. Om du bär en “armbågsstrumpa” drar du ärmen över armbågen så att halva ärmen ligger under armbågen och hälften över den. Om den kommer med ett band, justera din passform så att den känns tätt och säker, men inte för snäv.

Hur länge ska man bära ett tennisarmbåge skydd

Det rekommenderas att man bär dessa skydd”endast under aktiviteter som skapar smärta eller kräver upprepade rörelser mot hand, handled och underarm.

Det är mycket viktigt att du avstår från att bära en armbågsrem under långa perioder. Skador (som tennisarmbåge) behöver blodflöde för att läka. Och eftersom skyddet är tight kan det begränsa din cirkulation och hämma återhämtningen.

Ska jag bära ett tennisarmbåge skydd på natten?

Du kan bära ett tennisarmbåge skydd när som helst på dygnet, men du bör bara ha en under aktiviteter som är smärtsamma, obekväma eller repetitiva. Ett tennisarmbåge skydd kan tillfälligt förbättra greppstyrkan och ge smärtlindring under vardagliga uppgifter och hushållssysslor, eller ge lättnad under arbetsdagen. Men skyddet bör inte bäras för att sova eller medan du vilar, går eller sitter hemma.

Återigen beror detta på att skador behöver blodflöde för att läka. Och eftersom att den kan hämma din cirkulation vill du avstå från att bära dem under längre perioder.

Skyddet ska vara tillräckligt flexibelt för att stödja armens rörelse. Det bör erbjuda en säker passform för att minska ledspänningen som bidrar till obehag. Armband kan också hjälpa till att minska inflammation.

Hållbarhet

Du vill se till att ditt valda tennisarmbåge skydd är robust. Att välja en hållbar säkerställer att du kan använda den länge utan att oroa dig för att den är utsliten eller visar tecken på tårar.

Stöd och material

Det kan vara väldigt ansträngande att spela tennis eftersom du måste vara hela tiden i rörelse. Du måste också röra dig runt armar och axlar hela tiden, vilket kan leda till svullnad runt armbågen. Materialet som den är tillverkad i måste också vara hudvänligt eftersom material av dålig kvalitet kan få din hud att klia.

Den ska också ge det stöd som behövs för att din armbåge ska vara i optimal position. Utan perfekt stöd och position för din armbåge kan det ha allvarliga effekter.

Passform

Det är viktigt att välja den bästa passformen när det gäller att köpa ett tennsarmbågsskydd. De flesta tennisarmbågsskydd har en justerbar passform som är idealisk för spelare som gillar olika kompressionsnivåer. En justerbar rem hjälper dig att hitta den perfekta passformen.

Du kan lossa kompressionen när smärtan minskar. Med vadderad andning kan en tennisarmbågsskydd ge gott om kompression. Det är också lämpligt för personer som vill ha fullt armbågsskydd.

Fungerar tennisarmbågsbygel verkligen?

Ja, tennisarmbågsskydd fungerar och kan faktiskt göra en enorm skillnad. När du återhämtar dig kan en tennisarmbågsskydd skydda dig mot en skadad armbåge eller tennisarmbåge.

Det tenderar att snabbt minska obehaget, vilket hjälper dig att antingen återvända till sport eller fortsätta arbeta med fästet fäst vid armen.

Tennisarmbågsskyddet, som minskar smärtan genom att skydda den återhämtande vävnaden, omdirigerar de smärtsamma krafterna från det skadade området.

Hur blir du av med tennisarmbåge?

Tennisarmbågen är en typ av slitageskada. Eftersom tennisspelare är regelbundet skadade kallas det tennisarmbågen. Belastningen är för svår för senorna att hantera över tiden och du hamnar med en tennisarmbåge. Denna smärta och stelhet kommer att bli allt värre om man inte gör någonting åt det.

Det bästa sättet att förhindra tennisarmbåge är att avstå från allt som kan orsaka det i första hand. Men det kan innebära att du inte alls deltar i vanliga aktiviteter.

Bästa tennisarmbåge skydd


Tennis Elbow Support

Detaljer

Babolat tennis elbow support är ett tennisarmbåge skydd med en klassisk utformning som fästes på underarmen. Syftet är att pressa ihop din muskel och stabilisera den under spel.


Noene Undergrip

Detaljer

Vi har lagt in Noene undergrip i denna artikel trots att det tekniskt sett inte är ett tennisarmbåge skydd. Men dess syfte är dock detsamma. Detta är en grepplinda som är utformad för att motverka skadliga vibrationer med upp till 92% – en av anledningarna till att tennisarmbåge utvecklas.

Den har en tunn design med mycket stretch som gör den lämplig att placeras under grepplindan. Detta är ett utmärkt komplement till ett vanligt tennisarmbåge skydd som kan minska påfrestningarna och risken för tennisarmbåge.


Rehband UD Tennis Elbow Strap

Detaljer

Rehband är ett tennisarmbågestöd som är till för att motverka armbågsrelaterade besvär.


Nike Pro Combat Elbow Sleeve

Detaljer

Denna är inte designad som en rem men som ett överdrag, men syftet är detsamma. Detta skydd dras över armvågen och en del av armen för att minska påfrestningar på armvågen.


Mueller Premium Tennis Armbågsstöd

Detaljer

Mueller  premium tennis armvågeskydd är en klassisk rem för att motverka tennisarmbåge. Den är designad med epikondylitspänne och inlägg för perfekt kompression där du behöver det. Tennisarmbåge skyddet erbjuder smärtlindring och avlastar senfästet.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!