Snygga Padelkläder – Bästa Padelkläder [Lista & Guide]

Precis som alla andra sporter kräver padel lämpliga kläder som kan göra det lättare för dig att spela spelet, oavsett om det är avslappnat eller professionellt. Det är viktigt att veta vilken typ av padelkläder som kommer att fungera bra för sporten så att du vet vad du ska leta efter när du ska införskaffa dina padelkläder.

Kläder, i det här fallet, inkluderar primärt tröja och byxor som du kommer att bära, eventuella accessoarer och viktigast av allt skor, som ger dig ett bättre grepp mot banorna och hjälper dig att flytta runt med lätthet.

I denna guiden går vi igenom vilken typ av kläder, skor och accessoarer du bör ha innan du börjar spela, samt saker att tänka på när du väljer dem. Låt oss ta en titt!

Officiella klädkrav

Enligt International Padel Federation, som är sportens styrande organ, bör klädseln som spelare ska bära under officiella matcher och turneringar helst (men inte strikt) vara densamma för båda spelarna i samma lag.

Det finns inga strikta krav på skor. Spelare kan bära vilken typ av skor de vill, men alla som är lite seriösa med sporten kommer att bära padelskor för att få bästa grepp, prestanda, och komfort.

Ärmlösa t-shirts och baddräkter är inte tillåtna under officiella matcher och att bära dessa kan resultera i fel eller diskvalificering. T-shirts är dock tillåtna, och detta är det vanligaste plagget i padel.

Tänk så klart på att dessa krav endast gäller officiella tävlingar och inte nödvändigtvis för vardagsspel och träning eller träning.

Vilken typ av Padelkläder ska du köpa?

Även om de flesta spelare kan nöja sig med vad de redan äger, när du spelar och blir bättre, kan det göra stor skillnad att ha rätt kläder. Det ser också mer professionellt ut. Ju mer du spelar, desto mer kläder behöver du, så det skadar inte att köpa flera klädesplagg för att ha reservdelar och inte behöva tvätta så regelbundet.

Nyckeln till att hitta rätt kläder är att hitta något du känner dig bekväm i, eftersom du kommer att springa runt och anstränga dig. Välj kläder som inte hindrar din rörelse.

Padeltröja


Babolat Play Crew Neck    Adidas Club 3-Stripe T-shirt          Babolat Play Crew

                                                                

                                                  

                      ICANIWILL Smash Padel                      ICANIWILL Smash T-shirt

                                                                                                  

                                                                                  

När det kommer till att köpa padeltröjor handlar det om vad du är bekväm i. Det finns nästan inga IPF-regler när det kommer till tröjor, och de gäller bara för tävlingsmatcher. Motionärsspelare kan använda vanliga t-shirts eller casual sportkläder av något slag.

Vi föreslår dock att du bär något lätt, andningsbart och bekvämt – eftersom det kan vara lätt att bli väldigt varm när du spelar.

De som spelar i tävling bör komma ihåg att när det kommer till en officiell match förbjuder IPF ärmlösa t-shirts för både män och kvinnor. Kvinnor får dock bära sportklänningar medan de spelar.

Byxor, shorts och kjolar


    Adidas Club 3-Stripe     Bullpadel Manuare         Bullpadel Colmon Shorts

                                                       

                                 

                  Bullpadel Paimex Padelkjol              Adidas Club Pleated Skirt

                                                                 

                                                                    

Såvida du inte tävlar är underdelen du kan bära när du spelar padel endast begränsad till vad du känner dig bekväm i.

För män är underplagget vanligtvis ett par shorts — eftersom dessa kan göra det ganska enkelt att röra sig flexibelt under en match och förhindra överhettning. Precis som med skjortor kan rätt material göra stor skillnad för komforten.

Kvinnor har ett bredare utbud av alternativ när det kommer till underdel. Shorts, kjolar, klänningar, leggings eller strumpbyxor är alla acceptabla alternativ, beroende på vilka du känner dig bekväm i.

Saker att tänka på innan du köper padelkläder

Att hitta rätt padelkläder är inte så lätt som det låter. Ja, nästan alla typer av kläder är tillåtna, men det betyder inte att de flesta typer av kläder är bra att spela i. Nedan hittar du några saker du bör tänka på innan du köper, så att du inte slösar bort dina pengar.

Passform

En av de viktigaste sakerna som du bör tänka på är passformen eller storleken på padelkläderna som du kommer att ha på dig. Det bästa du kan göra skulle vara att prova dem innan du går vidare med köpet, så att du kan säkerställa att du kommer att kunna vara bekväm när du spelar.

För onlineköp, titta på storlekstabeller. Olika märken har olika storleksmått, så se till att du tittar noga på deras storlekstabeller istället för att bara köpa den storlek du brukar ha.

Att ha för tigtha åtsittande kläder kan göra det svårt för dig att manövrera dig själv, vilket också kan påverka hur du spelar. Å andra sidan, om kläderna är för lösa, kan det vara lättare för din utrustning att fastna i den, eller för dig att snubbla.

I slutändan beror passformen på din vanliga komfortnivå. Du springer runt medan du spelar, så välj kläder som ger större rörelsefrihet.

Tyger

Det finns inga begränsningar för vilka tyger du väljer när du spelar padel, så detta beror återigen på personliga preferenser och komfort.

Det finns flera alternativ som du kan välja mellan när det kommer till materialet som bomull, nylon, spandex, polyester, syntet, mikrofiber med mera. Välj helst något som är tillräckligt hållbart för att motstå eventuella glidningar på banan, samtidigt som du kan spela till fullo utan att fungera som ett hinder.

Om du spelar utomhus, överväg också tyger som skyddar dig från vädret – oavsett om det är för extra värme, skydd mot regn eller med en UPF-klassning för att blockera solens ultravioletta strålar.

Andningsförmåga och fuktavledande

Andningsförmåga är en annan viktig faktor som du bör ta hänsyn till. Det hänvisar till hur väl ett tyg tillåter luft och fukt (från svett) att passera genom det. Om ett tyg andas, till exempel bomull, kommer du inte att överhettas lika lätt när du spelar. Det betyder att du kommer att känna dig bekvämare och inte svettas lika mycket.

Naturligtvis kommer du förmodligen fortfarande att svettas medan du spelar, vilket är varför fukttransporten blir viktig. Detta är tygets förmåga att flytta, eller transportera, svett från din hud till plaggets yttre yta och få det att torka snabbt. Genom att ta bort överflödig svett är du mer bekväm och kan fokusera på att spela.

Rörelse

Ett väsentligt krav när du spelar padel är att göra flexibla och snabba rörelser. Smidighet och rörlighet låter dig att hålla igång matcher och få poäng, vilket hjälper dig att vinna spelet.

Även om din kropps flexibilitet och rörelse är den drivande faktorn i detta avseende, är det också viktigt för dig att välja kläder som inte hindrar denna typ av rörelse.

En viktig aspekt i detta avseende är töjbarheten hos materialet som du bär.

I denna mening bör dina kläder rymma din kropp så att den har friheten att röra sig vid behov. Spandexkläder eller tights kan vara några bra alternativ för dig att överväga när det gäller töjbarhet.

Vikt

Tro det eller ej, vikten av kläderna som du bär när du spelar padel (eller, faktiskt, vilken typ av sport som helst), är något som du bör ta hänsyn till.

När sportutrustning är för tung kan det påverka din prestation under en match, eftersom det kommer att lägga till några gram till din totala vikt. Detta kan hindra dig från att göra lätta, snabba och mer instinktiva rörelser under spelets gång, vilket gör att du tappar poäng när du inte kommer till bollen i tid.

Du kan också behöva utöva mycket mer kraft och energi samtidigt som du spelar vissa typer av spel, vilket kan minska den uthållighet som du behöver för att ta dig igenom resten av matchen.

Varaktighet

Kläderna som du bär när du spelar padel bör hålla dig tillräckligt länge utan att du behöver byta ut dem ofta.

Å ena sidan är padel inte en intensiv sport där kläder riskerar att gå sönder. Även om det fortfarande är möjligt för spelare att dra kläderna på något, eller snubbla på banan och orsaka hål. Å andra sidan kan regelbundet slitage fortfarande orsaka problem, särskilt i områden som armhålorna där kläderna skaver mot varandra.

Som tidigare nämnt spelar även flexibilitet en roll här.

Hur exakt kan du ta reda på hållbarheten hos vissa typer av kläder innan du köper dem? Se till att du bara köper dina sportkläder från pålitliga och rekommenderade märken som använder högkvalitativa material, även om det innebär att spendera lite mer i förväg.

Du kan också gå igenom recensionerna som lämnats av tidigare kunder som redan har provat kläderna.

Kostnad

Kostnaden är en viktig faktor att tänka på oavsett vad du köper. Det kanske inte är möjligt för dig att köpa exklusiva sportkläder, särskilt om du precis har börjat eller bara funderar på att lära dig sporten på en vardaglig basis.

Om du upptäcker att kläderna du vill köpa för att spela padel kostar mycket mer än vad andra märken eller butiker erbjuder, så är det viktigt att de kläderna också speglar detta i deras kvalitet och hållbarhet. I denna mening kan högre kvalitet minska de långsiktiga kostnaderna även om inköpskostnaden kan vara högre.

Även om högre kostnader inte alltid innebär bättre kvalitet, se till att du inte köper kläder av lägre kvalitet bara på grund av den billigare prislappen.

Padelskor


                                    Asics Padel Lima FF                              Adidas Barricade

                                                                   

                                                                                  

                      Asics Padel Lima FF W                                    Asics Gel-Padel Pro 5 GS W

                                                                                

                                                                                                   

Skor är förmodligen den viktigaste utrustningen du kommer att köpa – förutom ett padelracket. Det finns padelspecifika skor som hjälper dig att spela efter bästa förmåga, samtidigt som du undviker skador.

Ta en titt på några saker du bör tänka på när du väljer padelskor för dig själv.

Dämpning

Leta efter skor som ger en bra nivå av dämpning till dina fötter. Du vill spela bekvämt, utan att behöva oroa dig för påverkan på dina leder av att röra sig på banorna.

Dina skor ska kunna hantera och absorbera slag med stora slag så att du kan landa på fötterna korrekt utan att riskera någon form av skada. Detta kan också hjälpa dig att övergå snabbare, röra dig snabbare så att du enkelt kan flytta och ompositionera dig själv, redo att ta emot nästa skott från din motståndare.

Grepp

Greppet som dina skor ger är en annan faktor för dig att tänka på när det gäller att köpa lämpliga skor för padel. Grepp är också en nyckelaspekt för att hålla dig säker från skador när du spelar sporten.

Välj skor med precis rätt grepp. För mycket och du kommer att springa långsamt runt på banan och anstränga dig mer än du behöver. Inte tillräckligt med grepp och du kan lätt halka, stöta på svårigheter när du försöker ändra riktning snabbt och i slutändan löpa större risk för skador.

Stabilitet

Stabilitet är ganska nödvändigt när det kommer till att spela padel. Det är viktigt för att göra snabba och plötsliga rörelser när och när det behövs, utan att riskera någon form av skada när du gör det.

Genom att låta dig landa på fötterna ordentligt kan rätt sorts skor göra dina rörelser mycket renare och konsekventa. Således bör du se till att skorna du köper har stabila sulor så att du inte koncentrerar dig för mycket på en enda del av foten.

Du bör också titta på skons struktur. Tjockare sulor ger bättre dämpning och stabilitet, men kommer ändå att vara mindre flexibla och eventuellt hindra viss rörelse. Att hitta rätt balans mellan stabilitet och flexibilitet är ett val som beror på fotens styrka, form och personliga preferenser.

Bekvämlighet

Det är också viktigt att dina skor ska vara bekväma för dig att spela i. De ska tjäna syftet som de är avsedda att tjäna, vilket är att stödja dina fötter samtidigt som du gör alla typer av rörelser under spelets gång.

Spel, såväl som träningspass, kan pågå under lång tid – så se till att dina skor inte orsakar några problem. Det som verkar vara ett litet irritationsmoment i början kan lätt förvandlas till en smärtsam blåsa i slutet av matchen.

Skor bör också andas tillräckligt för att bli av med svetten som absorberas av dina strumpor, eftersom detta kommer att förhindra att du överhettas eller blir obekväm eftersom dina strumpor är blöta.

Vikt

Padelskorna som du väljer bör vara lätta så att de inte lägger för mycket vikt på din kropp under matchen.

Om dina skor är för tunga kommer du att röra dig långsammare eller behöva anstränga dig mer för att flytta runt, vilket gör att du missar vissa spelningar samtidigt som du blir allt mer trött.

Varaktighet

Självklart ska dina skor vara tillräckligt slitstarka så att de kan hålla länge. Att behöva byta ut dem för ofta kan kosta en hel del pengar, så det kan vara bättre att investera i ett par bra skor till en början.

För detta bör du välja pålitliga märken som erbjuder hög kvalitet.

Andra klädtillbehör

Hittills har vi täckt grunderna. Det finns dock flera andra tillbehör du kan behöva, som du kan titta närmare på nedan.

  • Strumpor: Strumpor kan inte bara hjälpa till med svettabsorption när du spelar padel, utan kan också ge ett extra lager av dämpning och skydd till dina fötter.
  • Band: Armband och pannband kan hjälpa dig att torka av din svett under ett spel, samtidigt som de förhindrar att det rinner in i dina ögon.
  • Keps: En keps kan skydda dig från den hårda solen när du spelar utomhus så att du kan behålla din energi och förhindra att solen kommer in i dina ögon.
  • Väska: En väska kan hjälpa dig att bära all din utrustning och kläder före och efter matchen eller träningen.

Om du bara ha de mest basala padelkläder är allt du behöver ha shorts med fickor, en t-shirt och sneakers med ett fantastiskt grepp.

Tillverkare som tillverkar Padel-plagg


Adidas

Adidas är ett världsidrottsföretag baserat i Tyskland 1948. Adidas säljer sneakers, plagg och racketar för padel. Adidas satsar hårt på sporten och har stora kollektioner. Med en robust tennisvana är det enkelt att förstå varför.

Asics

Asics är en japansk producent av sportkläder och sneakers. Företaget grundades 1949 och marknadsför sneakers, plagg och racketar för padel. Modellen sponsrar stora namn inom World Padel Tour och skapar utrustning i samarbete med proffs.

Bullpadel

Bullpadel dök upp 1995 av ett gäng argentinska och spanska padelspelare. Bullpadel är känt för sina padelracketar och företaget säljer dessutom sneakers och kläder. Företaget tog ett viktigt steg mot slutet av 2016 när Bullpadel introducerade värvningen av en av de bästa padelspelarna inom padel, Paquito Navarro och presentationen av Bullpadel Hack.

Head

Head är ett amerikansk-nederländskt tillverkningsföretag med huvudkontor i Amsterdam. Head producerar en mängd olika varor för en rad sportaktiviteter inklusive padel. Företaget säljer sneakers, plagg och padelracketar. Modellen sponsrar flera spelare på World Padel Tour.

StarVie

StarVie är ett spanskt företag som grundades 2002. Företaget är mest känt för sina padelracketar. StarVie sponsrar ett antal spelare.

Nike

Nike är ett amerikanskt företag för sportaktiviteter som dominerar verksamheten inom sportutrustning på ett antal marknader. Nike säljer sneakers och plagg för padel.

Nox

Nox är ett spanskt företag som grundades 2008. Nox är en padelutrustningsfirma och säljer sneakers, plagg och padelracketar. Ett antal spelare på World Padel Tour bär Nox padelplagg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!