9 Bästa Padelstrumpor [Strumpor för Padel Bäst-i-Test]

Komfort är en viktig aspekt i padel. Speciellt när det kommer till sporter där du använder fötterna såsom padel. Givetvis är det viktigaste att ha ett par högkvalitativa padelskor, men du bör också tänka på att välja ett par kvalitativa strumpor för padel.

Har du ett par bekväma skor men sedan ett dåligt par strumpor kommer du att negativt påverka din komfort.

Strumporna du bär på planen spelar en viktig roll i din prestation. Välj rätt strumpor och du kommer att känna dig så mycket mer bekväm, undvika blåsor och ha det roligare på plan. Om du väljer ett dåligt par strumpor kommer att kämpa för att hålla fötterna torra, bekväma och fria från blåsor.

I denna artikel tittar vi närmare på de bästa och mest populära strumporna för padel. Dessa strumpor har speciellt utformats för padel och andra sporter och är därför absolut lämpligast för användning för just detta.

Vad är tennissockor gjorda av?

Olika padelstrumpor kommer givetvis att använda sig av olika material. De primära materialen som används i vanliga padelstrumpor är bomull, polyester och ibland ull. Men när det kommer till sportstrumpor och padelstrumpor är det ofta lite andra material för att bättre passa behoven för någon som sportar.

De flesta padelstrumpor är gjorda av en kombination av följande material:

 • Bomull
 • Polyester
 • Akrylmaterial
 • Spandex
 • Nylon

Det är bra att veta att det finns olika stilar och typer av padelstrumpor. Vilken du bör välja beror helt på din preferens. Vissa föredrar långstrumpor, andra dolda lågstrumpor, och så vidare.

Lågstrumpor

Lågstrumpor, eller osynliga strumpor är strumpor som inte syns ovanför skon eftersom att de är så låga. Fördelen med denna strumpstil är att den inte leder till en svettdränkt övre del av strumpan runt fotleden eller vaden. Nackdelen med lågstrumpor är att de är mycket mer benägna att glida ner i skon under spel. Detta kan orsaka gnidning eller irritation som kan leda till blåsor.

Ankelstrumpor/kvartsstrumpor

Ankelstrumpor för padel, även kallade kvartsstrumpor stiger till ungefär en tum över spelarens fotled. Dessa är tillräckligt små i storlek för att möjliggöra optimal fot- och fotledrörelse för snabba svängningar på banan. De är ett bra alternativ till lågstrumporna eftersom de inte glider ner i skon.

Ankelstrumporna är något längre än fotstrumpor. De hjälper till att dölja fotleden.

Långstrumpor

Långstrumpor är mycket vanliga inom tennis. Dessa strumpor absorberar svett under de heta dagarna samtidigt som de skyddar huden mot solens hårda ultravioletta (UV) strålar.

Om du vill att dina strumpor ska stå i centrum när det gäller visuell framträdande väljer du långstrumpor. Dessa höga strumpor visar din unika stilkänsla, de är även ikoniska inom tennis.

Bästa strumpor för padel


Yonex Strumpor 8422

Detaljer

Yonex 8422 är en klassisk långstrumpa för tennis och padel som har en unik design där mitten av foten har stretch vilket hjälper till att skapa en god passform och komfort. Om du vill ha en bekväm och kvalitativ strumpa som lämpar sig för padel är detta ett klassiskt och bra val.


Forza Classic 3-Pack Sockar

Detaljer

Forza Classic är en klassisk padelstrumpa som har uppskattats av padel och tennisproffs i många år. Det är dessutom en bästsäljare av sportstrumpor.

Strumporna är tillverkade i:

 • 80% Polyester
 • 17% Nylon
 • 3% Spandex

Forza Comfort Kort

Detaljer

Forza Comfort Kort är en bekväm och populär padelstrumpa som är tillverkad i:

 • 80% Polyester
 • 17% Nylon
 • 3% Spandex

Det är en av de mest populära strumporna på marknaden.


RSL Herrsockar

Detaljer

RSL är en högkvalitativ padelstrumpa som är mycket uppskattad på grund av sin prestanda.


Wilson Crew Strumpor

Detaljer

Wilson är ett av de mest välkända och respekterade varumärkena inom sport, inklusive padel. Med det sagt kan man lita på Wilsons kvalitet och prestanda även när det kommer till strumpor. Wilson Tennis Crew är en riktigt bra padelsocka som har bra ventilation och komfort. Strumporna består av: Material: 72% bomull, 25% nylon, 3% elastan.


Wilson Mens Quarter Sock

Detaljer

Wilson Mens Quarter Sock är en otroligt bekväm och luftiv kvartsstrumpa som är designade för att ge maximalt med ventilation, support, och komfort. När man bär denna strumpa blir man verkligen förvånad över hur stor påverkan en strumpa kan ha på komforten. Denna strumpa har riktigt bra stöd på framfoten och dess ventilation gör att fötterna känns mer luftiga.

Strumporna är gjorda i: 70 % bomull, 25 % polyester, 3 % elastan och 1 % nylon.


Nike Everyday NS Strumpor

Detaljer

Nike Everyday NS är lågstrumpor från Nike som passar alla fötter och har bra stretch samt bra kompression. Strumporna är tillverkade i 66% bomull, 32% polyester, 2% elastan.


Wilson Rush Pro Crew Sock

Detaljer

Wilson Rush Pro Crew Sock är utan tvekan en av de bästa padelstrumporna på marknaden. Detta är en väldigt avancerad padelsocka som har designats med en rad olika tekniker som syftar till att ge bra stöd och kompression.

Strumporna är gjorda i 95 % Polyester och 5 % Elastan.


Yonex 19136EX Sport Low Cut

Detaljer

Yonex 19136EX Sport Low Cut är ett par lågstrumpor från Yonex som håller hög kvalitet och lämpar sig mycket bra för padel. Den är speciellt framtagen för racketssportsutövare som vill ha en strumpa som ger riktigt bra komfort och kompression. Passformen och komforten i denna strumpa är riktigt hög, vilket är varför den har blivit så populär.

De har en luftig design och ett töjbart material som anpassar sig mycket väl till din fot. Dessutom är den utformad för att ge rätt stöd och kompression när du spelar.

Strumporna är gjorda i 54% bomull, 24% polyester, 18% akryl, 3% polyuretan, 1% nylon.


Hur man väljer rätt padelstrumor för dig

Vi har redan tittar på några av faktorerna du bör överväga när du väljer padelstrumpor, men att välja rätt strumpor för dig beror på din skicklighetsnivå, spelstil och preferenser..

Hur mycket vaddering behöver du?

Nivån på vadderingen du behöver i en padelstrumpa är beroende av dina unika fötter och preferenser. Se till att du bär ett par av de bästa tennisskorna för att också hjälpa till med vaddering och komfort på tennisbanan.

Vaddering hjälper till att skydda dina fötter vid snabba rörelser på padelplanen. Om du har känsliga fötter vill du ha mer vaddering. Om du däremot har hårdare fötter som är vana vid lite stress kan du föredra tunna strumpor för att maximera din prestanda.

Din spelstil spelar också roll. Nybörjare behöver inte oroa sig för vaddering så mycket eftersom det är osannolikt att de springer så aggresivt på planen. Avancerade spelare kommer att röra sig snabbare på banan, så de kan behöva extra vaddering för att undvika blåsor.

Vadderingsnivån beror också på personliga preferenser. Till exempel kan ytterligare vaddering på specifika tryckpunkter vara bekväma för dig men ändå få din dubbelpartners skor att känna sig för täta.

Stöd för fotbågen

Stöd för fotbågen är inte bara viktigt i dina skor men även i dina strumpor. Lätt kompression mot fotens båge förhindrar trötthet och belastning.

Riktigt bra stödjande strumpor ger en nära passform med foten även under sporter som padel. Det sista du vill ha är en strumpa som rör sig eller samlas i dina skor när du spelar. Alla strumpor ovan ger en säker passform, se bara till att du väljer rätt storlek.

Vilket strumpmaterial är bäst för dig?

Även om vissa tennisspelare inte har något emot att spela med vanliga bomullssockor, så kommer du säkert att märka att materialet som strumporna är gjorda av gör en stor skillnad.

Även om bomull är prisvärt och absorberar svett håller den fast vid den fuktigheten och visar sig formbar. Dagens syntetfibrer skickar ut fukt från strumpan och hjälper fötterna att andas och förblir torra.

Dessutom behåller syntetiskt strumpmaterial sin form bättre än bomull, vilket säkerställer att det blir mindre halka under spel som kan orsaka blåsor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!