11 Bästa Padelskorna för Herrar [Padelskor Herrar Bäst-i-Test]

Efter ditt padelrack är padelskorna ditt näst viktigaste tillbehör inom padel.

Padel är en sport som innefattar snabba rörelser, skarpa svängar och hopp. Att ha skor som är tillverkade för just detta gör att du ökar komforten, minskar risken för skada, och förbättrar din prestanda på planen. En padelsko är optimerad för att ge dämpning, utmärkt grepp, och hög stabilitet. Även om du kan spela padel med andra skor såsom vanliga löpaskor är det rekommenderat att investera i ett par bra padelskor, både för komforten, men också för din prestanda.

När padel var en liten sport använde många vanliga tennisskor då dessa är väldigt lika padelskor. Men allt eftersom padel har ökat i popularitet har allt fler tillverkade börjat utforma skor som är särskilt gjorda efter en padelspelares behov och rörelsemönster.

Om du är på jakt efter ett bra högkvalitativa och bekväma padelskor har du säkert sett den enorma mängden som finns att välja mellan. Hur kan du veta vilka skor som är bäst? För att hjälpa dig med just detta har vi skapat denna guide där vi tittar närmare på de bästa och mest populra padelskorna för herrar på marknaden. Men innan vi gör det ska vi titta på de viktigaste faktorerna som du bör överväga när du ska välja ett par bra padelskor för herrar.

Grepp (Sula)

Givetvis är greppet en av de viktigaste faktorerna att tänka på när du ska välja padelskor. Här är det såklart skons sula som spelar in. Du vill se till att skorna erbjuder maximalt med grepp så att du inte halkar och missar bollar eller i värsta fall skadar dig när du spelar. Att ha rätt grepp är därför avgörande för att kunna spela så bra som möjligt.

När du letar efter en padelsko vill du ha en sko som varken har för mycket eller för lite grepp. För mycket grepp begränsar rörligheten och sliter på knän och leder. För lite grepp innebär att du förlorar tid under snabba rörelser och ökar risken för skador och att halka och komma ur balans. Dock vill du hellre ha för mycket grepp än för lite.

Stabilitet

En annan faktor som du vill överväga när du väljer padelsko är stabilitet. Stabilitet ökar inte bara komforten men minskar även risk för skador. Vissa skor erbjuder mer stöd runt fotleden än andra, och även om detta till viss del är en smaksak vill du ha en sko som ger bra stöd med god komfort.

Vissa modeller fokuserar primärt på låg vikt, och i dessa fall kan skon kompromissa med stödet. I dessa fall kan det vara bra att överväga om du vill ha en lättare sko eller om du hellre vill ha mer stabilitet. Generellt är dock de flesta padelskorna designade för att ge stabilitet i de vertikala rörelser och rotationer som padel innebär. Det är helt enkelt en viktig aspekt som gör en padelsko. Hur mycket stabilitet du behöver beror dock även på dina preferenser, spelstil, och din fysik. Man kan lite generellt säga att en tyngre spelare behöver en sko som ger mer stabilitet.

Komfort

Självklart är komforten en viktig aspekt i en padelsko. En padelsko som ger god komfort gör att du kan spela längre och njuta mer på banan. En padelsko ska inte bara vara bekväm när du testar den men framförallt när du spelar och utsätter den för prov i form av snabba rörelser, stopp, och hopp.

Dämpning

Dämpning är en annan viktig aspekt i padelskor som är viktig att tänka på. Eftersom att padel kan innebära mycket hopp och stötar behöver du bra padelskor som kan fungera som dämpare för att minska påfrestningarna på dina knän och  fotleder. Många padelskor har smarta lösningar såsom en sula med flera lager eller en speciell dämpande lösning i hälen.

Kvalitet och hållbarhet

Det säger sig självt, men givetvis vill du ha en padelsko som håller hög kvalitet och som håller länge. Hur länge en padelsko håller beror inte minst på kvalitén på själva skon, men också hur du spelar. En del spelare, till exempel, tenderar att dra sina fötter mycket och ofta i marken, vilket kommer att göra så att skorna slits ut snabbare. Över tid kommer även padelskor att tappa sin spänst även om de kanske inte ser utslitna ut, till exempel att dämpningen blir sämre vilket innebär större påfrestning på dina fötter. I listan nedan har vi dock enbart inkluderat skor som är välkända för att hålla hög kvalitet. Men sedan kan vissa skor ha bättre hållbarhet än andra då vissa fokuserar mer på lätt vikt medans andra fokuserar på hållbarhet.

Bästa Padelskorna för herrar


Yonex Sonicage 2

Detaljer

Yonex är ett välkänt märke inom tennis och nu även inom padel. Denna sko har en rad funktioner och tekniker som förbättrar dess prestanda och ge god komfort.

För god stötabsorbering och fjädring har skon Power Cushion + vilket är en teknik som dämpar vibrationer och stötar under hopp och spel. Skorna har även tillverkats med Power Graphite teknik som i praktiken är en grafitplatta som har integrerats i mellansulan och vars jobb är att både minska vikten på skon men också ge bra stabilitet. Utöver detta har Yonex reducerat vikten ytterligare med Hyper msLite teknik som är en 10% lättare mellansula.

På ovansidan använder skon så kallad Double Raschel Mesh. Denna mesh är extremt fin och andas upp till åtta gånger mer än andra material. Resultatet är en sko som känns ganska luftig, vilket givetvis är viktigt på planen. För den som uppskattar bra med stöd har denna sko även TPU Shank som är ett förbättrat stöd under sulan. Detta ger givetvis en mer stabil sko som möjliggör bättre fart och komfort.

Allt som allt är detta en av de mest populära padelskorna på marknaden med en rad tekniker som förbättrar dess prestanda.


Head Sprint Pro 3.0

Detaljer

Head Sprint Pro 3.0 är både en snygg och högpresterande sko från ett välkänt varumärke som du kan förvänta dig hög kvalitet ifrån. Skon är designad för att vara en lättviktssko för de som föredrar låg vikt och vill röra sig snabbt på planen.

Samtidigt som den är lätt har den tillverkats för att ge god stabilitet, speciellt för anklarna, för att undvika att du skadar eller vrickar anklarna. Head har också lagt krut på sulan för att se till att den erbjuder maximalt grepp och inte halkar på banan. Detta är viktigt under alla typer av spel, både för att inte skada sig, men också för att kunna spela på en hög nivå.

Meshmaterialet som används på översidan andas och är väldigt lätt. Det är också designat som en strumpkonstruktion vilket gör skorna mer “kramande” och hjälper dem att sitta mer stabilt på foten. Sist men inte minst har du en TPU-hälbänk som håller din fot på plats för ökad stabilitet.


Wilson Kaos 3.0 Bela

Detaljer

Wilson Kaos 3.0 Bela är en padelsko som är utvecklad tillsammans med en av de största padelstjärnorna, Fernando “Bela” Belasteguín. Som ett resultat kan du förvänta dig ett par högkvalitativa padelskor för herrar i proffsnivå.

Denna sko är utvecklad för maximal fart och smidighet på planen. Den har en lätt design men är samtidigt slitstark och erbjuder en bra kombination av komfort och respons. Den inkluderar en rad effektiva tekniker som förbättrar dess prestanda, inklusive Skinguard, vilket är den skyddande överdelen som ger riktigt bra sidostöd vilket är viktigt vid snabba och explosiva rörelser.

Utöver detta har vi Endofit tekniken som är ämnad att ge en perfekt passform till alla fötter och bidra till ökad komfort och stabiltiet. Dessutom är den tillverkad med DF2 teknik som i praktiken är ökad vaddering för bättre komfort. Även Pro Torque Chassis Light är någonting som används för att öka flexibiliteten och stöd.

För skons sula används Duralast som är en slitsark och tålig gummiblandning som är designad för maximalt grepp på banan. Allt som allt är detta en padelsko i proffsnivå för spelare som vill ha det allra bästa när det kommer till komfort och prestanda.


Asics Solution Speed FF 2 Clay

Detaljer

Asics Solution FF 2 clay är en padelsko som kan beskrivas som en sko som är “extra allt” och som har ökat krutet både när det gäller komfort och prestanda. Utöver detta är det också den snabbaste skon i Asics kollektionen. Framförallt är det en sko som kännetecknas för sin goda kombination av stabilitet och flexibilitet vilket gör den lämplig för spelare som rör sig snabbt på planen och vill täcka stora ytor.

För bra stötabsorbering och god komfort är mellansulan tillverkade med FlyteFoam och Flytefoam Propel. Asics använder även Rearfoot Gel Technology Cushioning System för stötdämpning i hälen och framfoten för att absorbera stötar vid hopp och aggressiva rörelser.

Vidare erbjuder  PU (polyurethan) -applikationen på ovansidan mer stöd, flexibilitet och en bättre passform. För mellansulan har Asics använt TWISSTRUSS -teknologien vars fördel är att förbättra hastigheten och stödet vid skarpa rörelser och snabba vändningar på banan för att göra dig ännu mer explosiv på planen.

Resultatet av allt detta blir en padelsko som erbjuder bra stötdämpning, god komfort, men framförallt bra fart.


Asics Gel-Resolution 8 Clay

Detaljer

Asics Gel-Resolution 8 Clay är en högkvalitativ padelsko som passar spelare som vill ha en sko som ger snabb respons och bra med stöd. Skorna erbjuder även en uppskattad passform som sitter bekvämt på foten under hela spelet.

Givetvis har Asics inkluderat en rad tekniker som förbättrar dess prestanda, däribland Dynawall-teknologi som är till för att ge ökat stöd i mitten av foten, speciellt vid aggressiva rörelser. På ovansidan av skon finns Flexion Fit som är till för att ge bra stöd vid skarpa rörelser.

Som de flesta Asics skor har den GEL-teknologin som finns i hälen och mellanfoten och som reducerar hårda stötar för att minska påfrestningar på fötter och anklar. Runt hälen på skon är den utrustad med Torgue control som gör skon mer stabil och ger bättre grepp när du gör snabba riktningsändringar.

Allt som allt utmärker sig denna sko med dess fantastiska stötabsorbering och passform som ger en mycket hög komfort, och samtidigt tillåter dig att spela aggressivt med snabba riktningsändringar.


Asics Court FF 2 Clay

Detaljer

Asics Court FF 2 Clay är inte bara en snygg padelsko för herrar, utan det är också en sko som är fullproppad med tekniker för ökad prestanda.

Flytefoam i mellansulan är till för att ge ökad kraft vid löpningar och som svarar på energin i dina steg för att göra dina rörelser än mer aggressiva – perfekt för dig som gillar att spela snabbt och täcka mycket yta. För att samtidigt ge dina fötter god komfort har du GEL tekniken längst fram och längst bak i sulan som absorberar sötar vid landning för att skydda dina knän och minska påfrestningen. Du har även Solyt isolering som både skyddar skorna och hjälper dig i dina hopp.

För att hålla dina fötter svala under spel har den luftande material som andas. Det inbyggda Trusstic systemet som finns inkluderat i mitten av skon bidrar också till ökad stabilitet.

Allt som allt utmärker sig denna padelsko som en väldigt bekväm och lätt padelsko till ett bra pris.


Babolat Jet Premura

Detaljer

Babolat Jet Premura är en distinkt padelsko med en design som sticker ut, är snygg, och som ser extremt sportig ut. Den är också speciellt esignad för padel, från ett företag som har lång erfarenhet av att tillverka förstklassig tenniisutrustning.

Denna sko lämpar sig för padelspelare som bara nöjer sig med det allra bästa gällande prestanda och kvalitet. Det är helt enkelt en padelsko i toppklass.

Det tog två år för Babolat att utveckla Premura Jet modellen för att säkerställa perfekt komfort och funktionalitet. Detta gjordes tillsammans med några av världens bästa spelare från World Padel Touren.

Så vad erbjuder den? Först och främst är sulan utvecklad av Michelin, världens gummiexpert. Resultatet är en extremt slitstark sula som erbjuder extremt bra grepp oavsett underlag.

Utöver sulan har den en rad tekniker som både förbättrar prestandan och ökar komforten, däribland 360 Flex tekniken som gör att skon bättre kan följa dina rörelser och tillåter dig att vara mer explosiv på banan.

I hälen återfinns KPRS-X tekniken som är till för att ge maximal stötabsorbering med en bekväm fjädring som minskar påfrestningar på fötter och knän.

För extra hållbarhet använder skon ett material som är förstärkt med kevlar, känt som MatrYX® 2.0.

Allt som allt anses detta vara en av de bästa padelskorna för herrar på marknaden för komfort och prestanda. Om du inte nöjer dig med något annat än det bästa är detta ett givet val.


Asics Gel-Game 8 Clay/OC

Detaljer

Asics Gel-Game 8 Clay/OC är en padelsko med en klassisk design som kännetecknas för sin komfort och höga kvalitet. Den erbjuder även bra med stöd som gör att du kan spela länge.

De tidigare utgåvorna av denna sko är kända för hög komfort, och för denna sko har Asics fokuserat på att öka dess flexibilitet.

De är tillverkade med en Open Mesh Design som ökar ventilationen och gör det bekvämare att spela svettiga och påfrestande matcher. Asics välkända TRUSSTIC teknik återfinns i mellansulan på skon och syftar till att öka stabiliteten. En ytterligare bonus av denna teknik är att det även minskar skons vikt.

Som de flesta Asics padelskor har den även GEL-teknik som finns både fram och bak på sulan och som ökar stötdämpningen vilket minskar belastningen på dina leder.

Yttersulan är förstärkt för att ge ökad flexibilitet och öka skons hållbarhet.

Allt som allt är denna padelsko ideal för nybörjare och mellanliggande spelare som vill ha en sko med hög komfort utan att kompromissa på stabilitet och prestanda.


Adidas CourtJam Bounce

Detaljer

Adidas CourtJam Bounce är en snygg padelsko som är designad nästan som en vanlig sneaker, men med utmärkt komfort.

Som du kan se har skorna designats med en luftig och stretching ovansida av mesh som är slitsark och innebär en låg vikt. För yttersulan används Adiwear. Detta är en sula som är känd för att vara slitstark och erbjuda riktigt bra grepp på planen.

Som dess namn antyder har de även Adidas Bounce mellansula som ger bra stötabsorbering vilket alltid är viktigt i padel.

Detta är egentligen en padelsko som inte behöver så mycket introduktion. Den är lätt, luftig, och ett bra val för någon som söker skön komfort.


Adidas Defiant Generation M

Detaljer

Adidas Defiant Generation M är inte bara en snygg och modern sko, men även en sko med riktigt hög komfort. Som du kan se är de designade med en strumpkonstruktion som gör att skon sitter tight och bekvämt runt foten och fotleden.

Skorna använder Adidas Adituff teknik som är förstärkningar vid tå och sidfoten för att skydda skon mot slitage och dessutom ge ökad stabilitet vid snabba rörelser och vändningar.

Mellansulan är givetvis Adidas välkända Bounce sula tillverkad av EVA som ger hög flexibilitetoch bra stötdämpning. Överlag har sulan en hög stabilitet och känns gedigen på planen för att ge dig förtroendet du behöver för explosiva vändningar där du täcker stora ytor.


Adidas Sole Court M Prime

Detaljer

Först och främst är Adidas Sole Court M Prime tillverkad delvis med “Parley Ocean” plast vilket är plast som har samlats ihop från haven vilket är en trevlig bonus.

Denna padelsko för herrar kännetecknas för sin höga kvalitet och utmärkta funktionalitet. Givetvis integreras Adidas välkända Adituff teknik som är förstärkningar vid områden där skorna utsätts för mycket slitage, däribland vid tårna.

Ovansidan är tillverkad i textil och har en TPU struktur. Resultatet är en väldigt luftig sko som dessutom har en låg vikt.

Sulan är designad för att ge en god känsla av stabilitet på banan vilket ger dig förtroendet du behöver för snabba och explosiva vändningar.

I mellansulan har vi Adidas Boost som är stötabsorberande och ger tillbaka energi för att ge ökad fart i dina rörelser.

Tack vare Adiwear får skon ökad komfort men också hållbarhet vilket är viktigt under längre spel.


Att tänka på vid köp av padelskor för herrar

Om du bara ska spela några gånger per år behöver du kanske inte investera i de dyraste och mest kvalitativa padelskorna på marknaden. Men om du ska spela mer frekvent är det en väl värd investering för dina fötter och prestanda. Om du är osäker är en bra startpunkt att välja ett par padelskor från välkända märken såsom Babolat, Adidas, Head, med flera. På så sätt kan du vara säker på att du får en kvalitetssko med hög prestanda, kvalitet, och hållbarhet.

Fundera på typen av sko

När du ska köpa padelskor är det bra att fundera över vilken typ av padelsko du vill ha. Föredrar du en lätt sko som gör dig snabb på banan eller föredrar du en sko som fokuserar mer på stabilitet? Olika padelskor är designade för olika spelstilar, behov, och preferenser.

Hur ofta ska du byta padelskor?

Svaret på den frågan är att det beror på. Först och främst beror det givetvis på din spelstil och om du drar fötterna mycket i marken när du spelar. Sedan beror det också på hur ofta du spelar. Om du spelar flera gånger i veckan kommer du att slita ut skorna snabbare än om du bara spelar någon gång i månaden.

Normalt slits slits sulan ut först, speciellt om du spelar på banor med mycket sand. När din sula slits ut kommer givetvis greppet att påverkas och över tid kommer skorna att bli allt halare. Med det sagt kan det vara bra att hålla koll på dina skors sulor och hur greppet ser ut. En annan sak som är svårare att se när det kommer till slitage är dämpningen. Över tid kommer dämpningen att bli sämre och påverka komforten. När det gått alltför långt kommer du att behöva byta ut skorna. Huruvda sulan eller dämpningen slits ut först beror på.

Storleken

Precis som med alla typer av skor är det viktigt att välja rätt storlek. Att ha rätt storlek på dina skor säkerställer god komfort men också att du får maximalt med grepp och inte glider runt i skorna om de är för stora. Du vill inte att de är för små, men inte heller för stora då de annars kan vara svåra att röra sig i.  Köp gärna en halv storlek större om du är osäker, men se till att skon inte lossnar. Om du tycker att skon är lite för stor kan du byta ut standard innersulan mot en tjockare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!