Bästa Padelskor för Breda Fötter [Guide]

Även om racket är en padelspelares allra viktigaste tillbehör finns det ett antal andra tillbehör som är viktigt för din komfort och prestanda. Efter padelracket är padelskor det allra viktigaste padeltillbehöret du kan använda. Ett par bra padelskor säkerstället hög komfort och även hög prestanda. De möjliggör snabba riktningsförändringar och snabba reaktioner när bollen kommer mot dig.
Men ett vanligt problem och en vanlig utmaning som många stöter på när de ska köpa padelskor är att de är för smala. Om du söker padelskor för breda fötter har du kommit rätt. I denna artikel tittar vi närmare på de bästa padelskorna för breda fötter. Men innan vi gör det ska vi gå igenom de viktigaste faktorerna när du ska göra ditt val.

Att välja padelskor för breda fötter

Eftersom padel kräver smidighet och konstant rörelse, är det viktigt att bära rätt skor för att förhindra skador och stödja dina snabba rörelser. Här är de viktigaste faktorerna som du bör tänka på när du ska välja skor.

Skons flexibilitet

När det kommer till skons flexibilitet vill du leta efter en sko som kommer att böja sig genom fotsulan och tårna på foten. Eftersom du svänger och accelererar mycket måste du kunna böja foten. Om du inte kan böja tårna eller fötterna kommer du inte att kunna koppla in vadmuskeln och därför är det mycket svårt att accelerera på banan.

Bredd på skon

Eftersom att du är här söker du givetvis breda skor som ger utrymme för dina fötter. När du gör så mycket laterala rörelser under spelet så du vill se till att skorna sitter bekvämt runt dina fötter och att det inte finns för mycket utrymme. Om skorna känns för trånga på sidorna är de antagligen inte rätt skor för dig.

Grepp

Utöver komforten är greppet som padelskor erbjuder den viktigaste aspekten. Yttersulan på skorna är ansvariga för greppet och den måste ge spelarens stabilitet. Nedan är de vanligaste typerna av yttersulmönster:

Omni-typen känns igen av “prickar” i yttersulan som är tillräckligt djupa för att inte glida på konstgräs. Denna typ av sula är bra för nybörjare och för amatörspelare. Det hjälper spelare att röra sig på banan konstant och stöder till och med plötsliga rörelser.

Fiskbenssulan har en uppsättning parallella linjer i ett Zick-Zack-mönster och finns hos många padelskor. Zick-Zack mönstret är ett av de mest populära bland padelskor och de är extremt effektiva för att ge bra grepp och undvika att halka när du spelar. Denna typ av sula är normalt tillverkad av en kombination av flera material och den är desutom mer nötningsbeständig jämfört med andra sulor. Vi rekommenderar denna sula för banor med mycket sand på ytan då den kan minska belastningen på knäleden.

Blandade sulor är en kombination av de andra två typerna av sulor. Du kan hitta blandade sulan framträdande framtill på sulan och använder ett mönster för att underlätta glidning för att nå snabbba bollar.

Varför ska du spela Padel med specifika skor?

Padel skiljer sig ganska mycket från andra sporter på det sättet att den spelas på konstgräs fyllt med sand. Det betyder att chansen att halka utan ordentliga skor på är ganska stor. Skor utformade specifikt för padel har en form som ger ett starkt grepp, sidostabilitet, stöd och dämpning och förhindrar stötar.

Kan jag ha löparskor eller gympaskor?

Löparskor tenderar att vara lätta och lyhörda vilket gör det frestande att välja dem för padel. De är dock optimerade för hastighet och för att hålla löparen i en framåtgående rörelse. Du kommer att upptäcka att löparskor inte ger exceptionellt sidostöd eftersom det skulle lägga till onödig vikt.

Medan Padelskor måste ge balans i alla fyra riktningar: vänster, höger, framåt, bakåt och stödja skarpa svängar och rörelser. Så om du använder en löparsko kan du riskera att vricka foten eller lägga onödig stress på lederna.

Hur ofta ska du byta ut dina Padelskor?

Om du spelar 2-3 gånger i veckan skulle du i genomsnitt behöva byta ut dina skor var sjätte månad. Det bästa sättet är dock att kontrollera yttersulan och om den är mycket utsliten kommer greppet att minska, vilket är en indikation på att det är dags att byta ut skorna.

Hur rengör man Padelskor?

För många är det frestande att stoppa in skon i en tvättmaskin men detta kommer att förkorta skons livslängd. Det rekommenderade sättet är att använda en liten mjuk borste för att ta bort smuts från yttersulan och en fuktig trasa indränkt i varmt vatten och tvål för att rengöra ovandelen.

Hitta liknande produkter för att se vad som är de vanligaste frågorna från konsumenter angående padelskor och skriv några av dem under en separat underrubrik och underavsnitt.

Hur köper man kvalitets Padelskor?

Den viktiga delen av padelskor är deras komfort och i vilken utsträckning du kan kontrollera din rörelse i de skorna. Detta bestäms av vilken typ av material som används för att göra dem och även vilken typ av sula de har. Speciellt sulan avgör greppet du kommer att ha på marken, hållbarheten och anpassningsförmågan hos skorna på banan. Därför beror valet av padelskor till stor del på sulan de har.

Bästa padelskor för breda fötter


Asics Gel-Resolution 8 Clay

Detaljer

Först ut har vi Gel-Resolution 8 Clay från Asics som är en populär padelskor för män med breda fötter. Skorna är inte bara snygga men har dessutom en mängd olika tekniker som ökar dess komfort och prestanda. Skorna är kända för att erbjuda riktigt bra komfort och dessutom hög stötabsorbering. Med Flexion Fit tekniken på ovansidan får fötterna formanpassat stöd, vilket kombineras med Dynawall teknik som bidrar till stabilitet i mellanfoten.

I hälen och mellanfoten finner vi Asics klassiska GEL teknik som är till för att reducera belastningen från stötar och hopp. I yttersulan finns även AHAR ™ -förbindelse i yttersulan som tillsammans med PGUARD ™ -tåskyddet ger riktigt bra grepp och minskar slitage.

Allt som allt ger denna sko bra stabilitet, god stötabsorbering, med bra grepp och god hållbarhet.


Asics Gel-Game 8 Clay/OC

Detaljer

Detta är en all-court sko för breda fötter som kännetecknas för sin goda ventilation och flexibilitet. Skorna är designade för att uppnå god ventilation tack vare dess mesh design vilket förbättrar luftflödet.

För ökad stabilitet har den ett syntetiskt läder på ovansidan och en PU-film. Tack vare dess Trusstic teknik som återfinns i mellansulan får den bättre stabilitet på banan. Vid framfoten är skon utrustad med EVA-Skum som använder GEL-tekniken vilket ökar skons stötdämpning. Utformningen av yttersulan bidrar till god flexibilitet men samtidigt bra flexibilitet och hållbarhet. Den rekommenderas speciellt till nybörjare och motionärer som vill ha en sko med god stabilitet och skön vaddering.


Asics Court FF 2

Detaljer

Sist har vi Asics Court FF 2 som är en padelsko som är populär bland män med breda fötter. Den kännetecknas av god stötabsorbering, bra stöd, skön passform, och en luftig utformning.

Skorna är tillverkade med en Ortholite sula som ger skön studs och stötabsorbering. Tack vare dess ventilation säkerställer den att dina fötter hålls så torra som möjligt under hela matchen.

På utsidan har skorna AHAR teknik vilket är ett slitstarkt material på de platser där sorna slits som mest vilket ökar dess hållbarhet.

Självklart har den också Asics FlyteFoam och GEL tekniker för ökad stötabsorbering. Detta bidras också av FlyteFoam i mellansulan.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!