Bästa Junior Padelracket [Bäst i Test]

Padel är en sport som är uppskattad av folk i alla åldersgrupper, både unga och gamla.

Men rätt utrustning på banan är nödvändigt för optimalt spel med högsta möjliga prestanda och spelkänsla. För att juniorer ska kunna spela och utvecklas så bra som möjligt bör de använda ett padelracket som är speciellt utformat för juniorer.

Juniorer börjar bäst med ett juniorspecifikt racket. Dessa tenderar att vara lätta, runda och 35 mm eller 36 mm tjocka och rör sig sedan upp till vuxna racketar i takt med att deras styrka och skicklighet förbättras.

Padelracket för juniorer

Det finns ett antal faktorer för padelracket för juniorer. De viktigaste faktorerna är:

 • Lätt vikt
 • Lättmanövrerat
 • Skonsamhet
 • Mjukhet

Det är viktigt att barn inte använder ett alltför tungt padelracket under sin första period på padelbanan eftersom seniorracketar är för tunga för många barn att hantera. Med det sagt är vikt och manövrerbarhet två av de viktigaste faktorerna när det kommer till padelracket för juniorer. Eftersom juniorer och barn inte har samma styrka som vuxna är det viktigt att de har ett racket som de lätt kan manövrera på padelbanan.

Vikt

Vikten är viktigt för en racket. Mer vikt ger mer kraft men mindre vikt gör racketen mer manövrerbar. Där vikten hos vuxna är mellan 350 och 390 gram är vikten mycket lägre för juniorer. Där ligger vikten oftast på låga 300g. Vi rekommenderar att du börjar med en så lätt racket som möjligt. Barns muskler måste fortfarande utvecklas och med ett lätt racket är belastningen mindre. Styrkan kommer med åldern. Teknik är särskilt viktig för unga spelare. Dessutom är det viktigare för kraft att konvertera kroppsvikt till hastighet än att slå hårt.

Grepp

Det som också är slående är att en juniorracket har ett mycket kort grepp. Detta gör det lättare att slå bollen. Racketens sweet spot är närmare. Detta betyder att intervallet är mindre.

Tjocklek

Tjockleken skiljer sig också med en racket för juniorer. Till exempel är många juniorracketar mellan 33 och 34 mm tjocka. Detta är en stor skillnad med vuxenracketar som är 38 mm tjocka. Eftersom racketarna är mindre tjocka är det lättare att spara i vikt utan att offra för mycket storlek.

Form

Padelracket har även olika former. Som junior rekommenderar vi att du tar en racket med en rund form. Anledningen till detta är att vikten då fördelas jämnt. Detta gör racketen skönare och bättre. Dessutom bidrar det till att göra racketen mer hanterbar så att det blir relativt lätt för barn eller juniorer att slå en boll väl.

Bästa Junior Padelracket

Padelracketarna nedan är speciellt utformade och designade för barn och juniorer och är utmärkta val för juniorer att komma igång med Padel för att sedan gå över till seniorracket när de utvecklar sitt spel och kommer upp i åldrarna.


Adidas Adipower Junior 3.0

Detaljer

Adidas Adipower Junior 3.0 är ett padelracket som är speciellt utformat för juniorer för att lära sig grunderna i paddel. Racket har en låg vikt och är mycket lättmanövrerad vilketär till fördel för juniorer. Den är konstruerad med eXoskeleton-teknik i ramen vilket bidrar till maximal stabilitet. Racket är tillverkat nästan uteslutande i glasfiber vilket bidrar till den lätta vikten men framförallt för att vara skonsamt och skönt att spela med, utan att kompromissa kraft.

Kärnan består av mjuk EVA gummi samt har en rund form för störst sweetspot. Raketer baserat på det populära padelracket Adipower Light 3.0 från Adidas.

Specifikationer

 • Profil: 36 mm
 • Form: rund
 • Vikt: 310-330 gram
 • Kärna: soft
 • Träffyta: Glasfiber

Varlion Maxima Summum Junior

Detaljer

Varlion Maxima Summum är ett padelracket som lämpar sig för killar och tjejer i 7-11 års ålder. Racket är designat med en stor träffyta och en generös sweetspot. Den har en låg vikt vilket gör den lättmanövrerad och skonsam, samt en kärna i glasfiber som är förlåtande. Racket har en Hexagon ram. Som en bonus är det också ett mycket snyggt racket.

Specifikationer

 • Profil: 38 mm
 • Vikt: 310-330 gram
 • Balans: Låg

Wilson Blade Padel Junior

Detaljer

Wilson Blade Padel Junior lämpar sig för barn och juniorer upp till 12 år. Fokus för detta racket är att vara ergonomiskt, lätthanterad, och lättspelat.

Racketen har utvecklats ergonomiskt och lätt vilket gör racketen lättsvingad och lätthanterad för barn. Samtidigt har den en droppform som ger en bra kombination av fart och känsla.

Specifikationer

 • Form Dropp
 • Balans Medel

Royal Padel Chrono Junior

Detaljer

Royal Padel Chrono Junior passar åldrarna 7 till 12 år och är konstruerad med en ram i tvåkanals glasfiber. Racket är lättspelat och erbjuder en god kontroll med extra stort sweetspot. Dess lättare vikt gör den också mer lättmanövrerad.

Specifikationer


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!