Bästa Grepplinda för Svettiga Händer Padel

För dem som aldrig har använt ett grepp eller ett övergrepp, som det också kallas, är detta en linda, eller en slags “bandage” som appliceras på handtaget på padelracket.

Grepplindor fästs från slutet av handtaget och lindas ända upp på handtaget. En del väljer dock att applicera grepplindan uppifrån och ned.

Till skillnad från många andra typer av racket är det med padelracket inte möjligt att välja tjockleken på handtaget när man köper en racket. En standardstorlek som inte nödvändigtvis passar alla spelare och alla händer. Detta har flera nackdelar, inte minst för att alla greppstorlekar inte passar alla, och kan leda till padelarmbåga och andra skador.

Lösningen för detta är grepplindor, som låter dig justera tjockleken på ditt padelracket. Du kan använda en grepplinda eller om du vill ha ett tjockare grepp kan du använda två eller till och med tre lindor.

Förstora handtaget

Detta är den första anledningen till att man använder grepplindor. Genom att överlappa flera lindor och placera dem tätt kan du snabbt öka greppets tjocklek och göra racket skönare för dig att greppa.

Bekvämlighet

Det är upp till dig att välja grepplindan som passar dig så att du är bekväm när du spelar. När du testar olika kommer du att kunna hitta det som passar dig allra bäst.

Svettabsorbering

Detta är den viktigaste aspekten som vi ska fokusera på när vi går igenom grepplindorna nedan. Om du svettas mycket om händern när du spelar är det viktigt att ha grepplindor för svettiga händer. Problemet med svettiga händer när du spelar är att det har en negativ påverkan på ditt grepp, och i värsta fall kan leda till att du tappar ditt racket när du slår.

Den goda nyheten är att det finns grepplindor som är utformade för att absorbera och transportera bort svett från dina händer.

Att ha ett halkfritt handtag gör att du kan ha mycket mer kontroll under spelet och dessutom undviker du överbelastning av underarmen.

Grepplindor bör vara en del av din utrustning. Det är upp till dig att hitta det grepp som passar dig och din preferens. Om du har svettiga händer (vilket man ofta kan få när man anstränger sig under en padelmatch) kan det vara bra att investera i grepplindor för svettiga händer. Nedan finner du de bästa grepplindorna för just detta.

Bästa grepplindan för svettiga händer


Tourna Mega Tac

Detaljer

Tourna Mega Tac är en av de populäraste greppindorna för svettiga händer. Den har hög svettabsorbtion och är även Tournas klibbigaste linda. Dess klibbighet gör att du får utmärkt grepp och detta hållar i sig länge. Som ett resultat är det en av de grepplindorna som erbjuder det absolut bästa greppet.


Babolat Pro Tacky

Detaljer

Babolat Pro tacky är en av Babolats mest populära grepplindor. Som dess namn antyder har den en kladdig yta vilket ger dig ett väldigt bra grepp. Vidare har denna grepplinda en utmärkt svettuptagningsförmåga vilket gör att du kan bibehålla perfekt grepp under hela spelet utan att halka.


Stiga Padel Ultra Overgrip

Detaljer

Denna grepplinda absorberar svett mycket väl och har en klibbig yta vilket ger utmärkt grepp under hela spelet. Detta är även Daniel Windahls val av grepplinda. Som en bonus är grepplindan även utformad för att dämpa vibrationer i skaftet för ett skönare och mindre påfrestande spel.


Head Pro Grip

Detaljer

Denna grepplinda är väldigt tunn på enbart 0.45mm och är mjuk för optimal komfort. Lindan har tusentals av mikroporer vilket ger den en utmärkt svettabsobtionsförmåga vilket försäkrar perfekt grepp under hela spelet.


Tourna Grip XL original dry feel

Detaljer

Tourna grip XL är extremt effektiv vid varma och fuktiga klimat. Denna grepplinda har en utmärkt svettlinda vilket är perfekt under utmanande spel och om du tenderar att svettas mycket om händerna. Detta är en av de mest populära lindorna på marknaden för svettabsorbtion vilket beror på att den är desgnad för att bli mer klibbig desto mer du svettas, bilket är en stor fördel.


Toalson Ultra Grip

Detaljer

Toalson ultra grip erbjuder perfekt svettabsorbtionsförmåga. Den har en mycket klistrig känsla vilket ger utmärkt grepp och en skön känsla i spel. Tack vare dess goda ventilerande egenskaper torkar den snabbt.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!