Babolat Pure Aero Tennisracket Recension

Oavsett var du spelar, eller vilken nivå du spelar på, är Babolat Pure Aero är ett enormt populärt tennisracket..

Babolat Pure Aero tennisracket gjordes populär av Rafael Nadal och är en av de bästsäljande racketarna i världen. Både professionella och hobbyspelare älskar Pure Aero för sin unika förmåga att generera spin och kraft.

Detta är den sanna utföringsformen av en modern baslinjeracket, som erbjuder utmärkt prestanda.

Den responsiva karaktären hos detta racket skiljer sig ganska mycket den döda känslan som vissa racket har, och du behöver inte så mycket hjälp med att generera spin.

Tidigare har Babolat Pure Aero varit det perfekta racketen för alla som älskar att attackera bollen från baslinjen. Du behöver inte nödvändigtvis vara den spelare som gör allt för att försöka slå vinnare, men det passar någon som älskar att lägga mycket energi genom bollen.

Du kommer att få mycket hastighet från huvudet, vilket leder till kraft och spin, men racket är inte idealt om du inte svingar genom bollen.

Kanske det som gör Pure Aero så populär är dess förmåga att fungera bra i händerna på tennisspelare på alla nivåer.

Så länge du spelar rätt stil kommer denna racket att passa nybörjare såväl som avancerade spelare.

Mer avancerade spelare kan i vissa fall välja Pure Aero Tour, men med en svingvikt på 324gram har Pure Aero fortfarande mer än tillräckligt med kraft.

Grundslag

Från baksidan av banan erbjuder den en fantastisk blandning av kraft och snurr som verkligen uppmuntrar dig att slå igenom bollen och dess effektiva utveckling har gjort det lite bekvämare.

Babolat Pure Aero genererar bollen i en något högre vinkel, och strängmönstret 16 x 19 ger dig massor av spinpotential för att få ner bollen igen.

Detta innebar att du får stort djup och kan skjuta tillbaka min motståndare och ta kontroll över poängen. Svårigheten kan uppstå när du vill platta ut bollen för ett mer attackerande skott.

Om du kämpar med att platta ut bollen, kanske Pure Aero inte är den perfekta racketen, men förutom detta är det verkligen ett fantastiskt racket.

Du får en mycket lyhörd känsla från ramen. Detta kanske inte är för alla, men det finns många människor som verkligen värdesätter en lyhörd känsla.

Från forehandsidan kan du märka av den enorma kraft- och spinpotential som detta racket erbjuder.

Om du är någon som älskar att slå bollgen med kraft med massor av spin, så kan Pure Aero mycket väl vara racketen som hjälper dig att ta ditt spel till nästa nivå.

Utan tvekan är det en mycket mångsidig pinne som fungerar för alla spelarnivåer. Dock tror jag att många avancerade spelare skulle leta efter ett racket med lite mer kontroll. Spin och kraft är bra, men de flesta av oss kan generera det naturligt.

Volley

Babolat Pure Aero är verkligen inriktad på baslinjespel, men den saknar lite stabilitet i nätet.

Det finns inte så många racketar runt 300 gram-märket som är lysande framme vid nätet, så det är inget att oroa sig för, och Pure Aero kommer att göra jobbet för dig när du befinner dig där för aatt slå några skott.

När det kommer till volley är Pure Aero extremt manövrerbar, vilket betyder att det är lätt att komma i position på ett snabbt och effektivt sätt.

När du siktar på att skjuta bollen djupt tillbaka har du inga svårigheter.

Det kan vara lite svårare när du försöker ta lite fart från bollen och träffa en kort volley- eller droppskott, och när bollen träffas riktigt hårt mot dig kan den tenderar att studsa tillbaka.

För det mesta kommer denna racket att passa en baslinjespelare som inte är så ofta vid nätet.

I dubbelspel kan vissa kanske sakna stabiliteten och kontrollen av en lite mindre kraftfull racket. Racket får jobbet gjort och är mer än tillräckligt för en aggressiv baslinje.

Servar

Kraften och spinpotentialen i Babolat Pure Aero är tydlig från det ögonblick du börjar värma upp din serve.

Även om du inte anstränger dig inte mycket kommer bollen slås ner på banan med en rasande hastighet.

Om du fokuserar en del av den energin på spin, så blir du lika väl belönad.

Babolat Pure Aero servar extremt bra och det är det här området där du kommer att känna att det ger dig en liten fördel.

Vid den andra serven kan du generera en hel del topspin, vilket inte bara ger mig bra marginal för fel utan också betyder att serven är mycket svårare att returnera.

Precis som med markslag, belönar Pure Aero spelare som attackerar sina skott och verkligen går efter bollen.

Om du håller rackethuvudet snabbare under hela slaget kommer du att få mycket kraft och mycket spin.

Överlag

Babolat har behållit alla saker som alla älskar med Pure Aero och gjort några utvecklingar med den senaste upplagan.

Trenden med moderna racketar är att göra dem lite bekvämare att spela med, i syfte att förebygga skador, och denna racket gör bra steg framåt inom detta område.

Pure Aero har inte rätt balans och känsla för men den utmärker sig särskilt för alla som är aggressiva baslinjespelare som vill lägga till lite extra spin och kraft i sitt spel.

Racket är utmärkt på serven och ger en bra boost i bollens hastighet. Det är känt för sin skicklighet från baksidan av banan, men det är också ett bra serve vapen.

Det är ett racket som alla kan spela med och som många spelare kommer att spela bra med. Det är erfekt för en aggressiv baslinjespelare som älskar att krossa bollen, det är svårt att gå för fel med denna racket.

I likhet med andra Babolat-racketrecensioner fann vi att Pure Aero var huvudlätt, robust och lätt att kontrollera. Den mest populära modellen, Pure Aero, väger cirka 300 gram. Den är tillverkad av grafit.

Racketthuvudet på Pure Aero gör det bra för alla färdighetsnivåer. Ramkonstruktionen kombinerar kraft och hastighet. Med en tjock design för kraft fokuserade Babolat också på aerodynamik för att generera maximal rackethuvudhastighet och spinn.

Pure Aero hjälper till att skapa maximalt spin

Medan mycket av Nadals spin oftast kommer från hans styrka och teknik, kommer det också från designen av Babolat Pure Aero. Den aerodynamiska formen och den öppna strängdesignen (levererad av FSI Spin-tekniken) ger maximal spin.

Om du vill träffa djupa tunga markslag, med mycket kraft och snurr, finns det ingen bättre racket på marknaden.

Om den är i kapabla händer levererar Pure Aero effektiva spinslag från baslinjen som kommer att driva motståndaren långt bakom baslinjen. I kombination med tunga slag ger Pure Aero surrealistiska spin inte bara på forehands och markslag utan även under servar.

Det öppna strängmönstret tar tag i bollen på alla dina skott för att skapa spnin. Slå bollen på sweet spot och racketen gör det enkelt att lägga toppspinn till dina skott.

Pure Aero har massor av kraft

Om det finns en sak som Babolat Pure Aero gör utöver att skapa spin är att skapa kraft. Även om detta racketar är lätt, ger den stora ramkonstruktionen stor kraft för alla tennisspelare med god skicklighet.

Det finns inget racket på marknaden som kan skapa så mycket spin och kraft som den här. Om du är en baslinjespelare som vill flytta din motståndare med effektiva markslag är det här för dig. Pure Aeros förmåga att absorbera bollens slag och skjuta i en viss riktning är ganska förvånande.

Detta är möjligt med den välgjorda grafitramen och mönstren med öppen sträng.

Denna racket har mindre kontroll och känsla

Alla tennisracketer offrar något, och det är här som Pure Aero kompromiss finns. För att skapa så mycket kraft och snurr som Babolat har gjort med Pure Aero, skulle racketen naturligtvis tappa lite kontroll och känsla. Denna modell har dock bättre känsla än tidigare versioner.

Pure Aero är faktiskt ganska lätt att hantera och manövrera trots den stora ram- och huvudstorleken. Eftersom den är lätt och aerodynamisk är den fortfarande en bra racket för dubbelspelare som spelar både från baslinjen och nätet.

Ramkonstruktionen minskar luftmotstånd och hjälper spelaren att lättare få racketen på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *