Babolat Pulsa Padelskor Recension

Babolat Pulsa kan sammanfattas som en högpresterande padelsko med hög komfort, tålig konstruktion, utmärkt grepp, och ett bra pris.

Låt oss kolla närmare på Babolat pulsa padelskon i detalj för att se vad den har att erbjuda.

Babolat Pulsa är en sko som är designad både för damer och herrar. Redan vid första anblick sticker dem ut med sin moderna design och färgglada detaljval. Skorna ser verkligen lika proffsiga ut som de är vilket är en bonus. Babolat har skapat en sko med en egen och unik som sticker ut på en marknad där många skor ser likadana ut.

Om du vill ha ett par skor som får dig att se ut som ett proffs på banan är Babolat Pulsa ett utmärkt val. Babolats Pulsa sko är en av de billigaste i varumärkets kollektion, och även billiga sett från ett prestationsperspektiv överlag.

Men denna sko handlar absolut inte bara om utseende. Den har givetvis prestanda för att backa upp sitt sportiga utseende.

Babolat Pulsa prestanda

Babolat Pulsa är tillverkad med en mängd olika delar som är ämnade att förbättra skons prestanda. Skon är känd för att vara extremt bekväm och tålig. Framförallt har tåligheten av sulan att göra med en ny design tack vare samarbetet mellan expertföretag som Michelin och Mondo. Michelin, som är världskänd gummiexpert har bidragit med en robust sula som håller länge och ger extremt bra grepp.

Babolat Pulsa är designade med en så kallad KPRS -X -teknik som syftar till att lägga en extra dämpning i hälområdet vilket är bra när du hoppar och smashar.

Skon erbjuder hög komfort tack vare att den anpassas till alla typer av fötter likt en handske vilket gör att skon sitter skönt på foten och känns stabil.

Sula

Babolat Pulsa är utrustad med en fiskenssula som är utvecklad i samarbete med Michelin. Sulan är utformad för att ge maximalt grepp och stabilitet vilket gör riktningsändringar och snabba rörelser på banan betydligt enklare.

En annan fantastisk fördel med denna sko är att den lämpar sig för flera underlag. Även på underlag med eller utan sand kommer dessa skor att fungera utmärkt vilket är en klar fördel som gör att du inte behöver olika skor för alla olika underlagsförutsättningar, eller få sämre prestanda på en viss typ av underlag. I hälen har Babolat använt den så kallade Vibrakill tekniken för att uppnå ökad dämpning.

Mönstret på sulan består av små dubbar samt sicksackmönster. Dubbarna är ämnade för att greppa tag i gräset medan det sicksackade mönstret ska ge bra grepp i sanden.

Design och teknik

Ventilation är alltid en viktig del i padelskor för att undvika att de blir för varma och fuktiga och Babolat Pulsa erbjuder god ventilation tack vare att luften kan flöda fritt via sidorna. Vidare är de designad med 360 ° flex teknologi vilket hjälper till vid snabba riktningsändringar tack vare att sulan är flexibel. Denna teknik innebär att en större del av sulan har kontakt med marken.

Överdelen på skon är tillverkad i syntetiskt läder. Den har mikrofibersidor för ökad andning och ventilering, och, som nämnt tidigare, en yttersula i gummi utvecklad i samarbete med Michelin. Skorna har en vikt på cirka 295 gram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!