Asics Court FF 2 Tennissko Recension

Asics Court FF 2 är en av de mest populära teninsskorna på marknaden. Denna sko är designad för att erbjuda hållbarheten hos Resolution-linjen men även snabbheten från Speed-linjen. Denna tennissko är baserad på Asics Court FF som, när den släpptes, var deras första tennisko med monosockkonstruktion samt Flytefoam -teknik.

Denna sko blev extremt populär och mycket uppskattad bland tennisspeklare

Denna sko blev extremt populär och mycket uppskattad bland tennisspeklare. Asics Court FF 2 är en senare och uppdaterad version, men som inte kompromissar på varken prestanda, komfort, eller hållbarhet, och som dessutom används av flera proffs, inklusive Djokovic.

I denna artikel recenserar vi och tar en närmare titt på Asics Court FF 2 tenissko.

Asics Court FF 2 Tennissko Recension

FF i namnet står för FlyteFoam som Asics hävdar löser det ständiga dilemmat om hur man gör en lätt sko utan att kompromissa med dämpningen.

Det finns också några andra egna tekniker i skon, och Asics själva säger:

“Skons FLYTEFOAM® mellansula hjälper till att göra skorna fläderlätta och gör hopp lättare. Det är en avancerad formulering som svarar på energin i dina hopp. Det finns också GEL® -teknik på framsidan och baksidan av skon som dämpar dina landningar så att du kan uppnå kraftfulla smashar med förtroende. SOLYTE ™-Innersulan förbättrar också din studs och hjälper skon att hålla bra. Och eftersom komfort är nyckeln har vi utrustat COURT FF ™ -modellen med en MONO-SOCK ™ passform som gör den enkel att ta av och på sig. Du vill att dina fötter ska vara fräscha och svala, så vi har lagt till en avtagbar ORTHOLITE ™ -sula, som hjälper till med studs och fukthantering, medan TRUSSTIC SYSTEM®-tekniken under mittfoten gör skon snygga och stabila också. En bra tennissko måste vara slitstark, så det finns en tennis AHAR® yttersula. Denna mycket motståndskraftiga gummiblandning hjälper till att minska slitaget på de delar av skon som får mycket kontakt med marken.”

Som du ser har Asics Court FF 2 en hel del att erbjuda. Även om alla delar kan vara lite svåra att förståbehöver du veta att Asics har lyckats skapa en sko som är hållbar men utan att lägga till massor av vikt som kommer att äventyra din fart på banan.

Trusstic -systemet har utformats för komfort och stabilitet som behövs för spel på hårda underlag, och de har förbättrat den inre vridningen av skon för att underlätta snabba riktningsändringar.
Mono-Sock-konstruktionen, en funktion från den tidigare domstolen FF behålls, det här liknar det du ser på moderna fotbollsskor, en invändig elastisk strumpa som säkrar foten snarare än den traditionella flärpen.
De är designad med PU -överdel, och det går att se direkt se var Asics har fokuserat för att öka hållbarheten.

Skosulan har också ett nytt vågigt mönster. Enligt Asics har detta nya mönster utformats för att hjälpa spelare att få ett bättre grepp opå banan men också för att ge lite spelrum när de glider.

Asics Court FF 2 Yttersula

Till yttersulan hittar du Asics AHAR+ gummi med hög nötningsbeständighet för utmärkt grepp och hållbarhet i ett vågmönster.

Det är en yttersula som passar bra på vilken yta som helst, men det här mönstret är perfekt för hårda banor. Det finns ett alternativ för grus, men det är en sko för en annan artikel.

Skon har en tvådelad yttersula delad av ett harts mellanfotsskaft. Asics kallar det sitt Twisstruss -system, vilket minskar vikten och lägger till stabilitet genom att förhindra att skon vrider sig – speciellt vid rörelser från sida till sida

En av de främsta fördelarna med yttersulan är omfattningen av Asics PGaurd -tåskydd, vilket är extremt generöst jämfört med många andra skor på marknaden och sträcker sig genom insidan eller medialkant för ökad hållbarhet.

Asics Court FF 2: Mellansula

Skons mellansula ger komfort med FlytFoam. Asics hävdar att detta material är 55% lättare samtidigt som det ger 76% bättre dämpning än vanliga mellansulor.

Det är ett imponerande påstående, som med tanke på tjockleken på mellansulan och skons totala vikt inte förvånar.

FlyteFoam finns tillgängligt över ett brett utbud av Asics-skor och en mellansula som är speciellt uppskattad i deras löparskor.

Även om du inte kan se det från utsidan, hittar du också Asics Gel -teknik integrerad i mellansulan vid hälen och framfoten för att hjälpa till att absorbera stötar och minska stötar, vilket är idealiskt för hårda banor.

Asics Court FF 2: överdel

Asics Court FF 2s övre del ersätter den traditionella tungan med en monosockkonstruktion i ett stycke, vilket gör dem superlätta att ta av och på och har mesh mot fotens framsida för ventilation.

Det kommer också välskyddat med ett slitstarkt TPU -skydd, vilket är det vita materialet på toppen av skon, vilket ökar dess stabilitet. Snörena, som är tunnare än de flesta, drar genom öglor som stansas direkt genom TPU -locket så att du kan trycka fast dem för god stabilitet.

På hälen är skon solid för extra stabilitet, och eftersom det är Novak Djokovics modell hittar du hans logotyp tryckt på baksidan.

Asics Court FF 2: Innersula

För maximal prestanda använder Asics en tredjeparts innersula från Ortholite, som är tjockare än de flesta andra avancerade tennisskor för lite extra steg-in-komfort samtidigt som den hjälper till att hantera fukt för att hålla fötterna torra.

Sammantaget är denna skomodell fortfarande relativt ny på marknaden. Med det i åtanke hittar du inte mycket variation. Asics erbjuder dock denna sko med en yttersula för grus, vilket gör att du kan ta del av alla de fördelar som denna sko erbjuder, men med en justerad sula som passar spel på grusunderlag bättre.

Även om denna version av Court FF 2 anses vara en all-court yttersula, om du spelar merparten av din tennis på grusbanor bör du välja versionen som är specifikt gjord för grus.

Sammantaget passar Asics Court FF 2 mycket bra. Den är stor i storlek, har en medelstor bredd och medelbågsstöd.

Om du har en bredare fot kan du eventuellt ha svårt att få en perfekt passform med den här modellen för att även om bredden är medelhög kramar de dina fötter, så det finns inte mycket extra bredd till godo.

Asics Court FF 2 Tennissko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!