24 Anledningar till att Spela Tennis

Tennis är en populär sport runtom i hela världen. Faktum är att tennis är en av världens mest populära sport. Och det finns givetvis goda anledningar till att det är just så. Det finns många bra anledningar till att spela tennis, och det är dessa vi ska titta närmare på i denna artikel.

Tennis är en av de bästa sporterna för att hålla din kropp och ditt sinne i bra form – och det erbjuder många hälsofördelar som du kanske inte känner till.

Tennis är en lätttillgänglig sport att engagera sig i och det är också en fantastisk social aktivitet. Det är lätt att träffa nya människor och du kan spela så mycket eller så lite du vill. Här är de fämsta anledningarna till att spela tennis.

1. Tennis bränner kalorier

Beroende på din skicklighetsnivå och hur aktivt du spelar kan en timmes tennis bränna upp till 600 kalorier – vilket motsvarar jogging eller simning snabbt. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för människor som försöker gå ner i vikt genom en kombination av att äta mindre och röra sig mer.

Tennis kräver uthållighet, smidighet, styrka, hastighet, balans, koordination och en mängd andra färdigheter för att utmärka sig i sporten. Det betyder att du samtidigt får ett träningspass.

Att springa från hörn till hörn och svinga ett racket några hundra gånger kommer att få dig i form.

2. Tennis är bra för ditt hjärta

Tennis är ett spel med massa springs. Och denna ständiga stopp-start-rörelse är som intervallträning. Genom att regelbundet höja pulsen under korta perioder förbättrar du din kardiovaskulära hälsa mer än om du skulle träna stadigt under samma tidsperiod. Att stärka ditt hjärta sänker risken för hjärtinfarkt, hjärtsjukdomar och stroke. Om du bara spelar tennis i tre timmar per vecka sjunker din risk för hjärtsjukdom med svimlande 56%.

3. Tennis stärker dina muskler

Att spela tennis gör dig starkare, snabbare och mer flexibel. Den intensiva aktiviteten är bra för ditt hjärta och också bra för dina muskler och hjälper dem att använda syre mer effektivt. Och eftersom du inte bara upprepar samma rörelser om och om igen tränar tennis nästan alla muskler i kroppen, inklusive ben, rygg, underarmar och kärnmuskler.

4. Tennis förbättrar din koordination

Finess och kontroll som behövs för att spela tennis på hög nivå utvecklar din finmotoriska kontroll, men att engagera dig som nybörjare är lika bra för din koordination. Att få din kropp i rätt position för att slå bollen och använda stora muskelgrupper för att svinga och slå bollen förbättrar din grovmotoriska kontroll. Det bästa är att det spelar ingen roll hur koordinerad du är till att börja med – du kommer att se förbättringar i din balans, hastighet, fotarbete som också gynnar dig i andra aspekter av ditt liv.

5. Tennis stöder ditt immunförsvar

Att förbättra din allmänna hälsa och kondition är ett effektivt sätt att förbättra ditt immunförsvar. Om du är milt sjuk med vanlig förkylning är det ett bra sätt att öka din kropps produktion av vita blodkroppar och bekämpa viruset tidigare.

6. Tennis hjälper till att förhindra benskörhet

Hos unga spelare hjälper den dynamiska rörelsen och intensiteten i att spela tennis att förbättra benstyrkan och densiteten. Hos äldre spelare hjälper det att hålla dem aktiva och hälsosamma.

7. Tennis får dig att tänka taktiskt

Att spela tennis kan hjälpa dig att utveckla taktiskt tänkande – liknande de hjärnförändringar som sker hos schackspelare. Detta beror på att vara ständigt vaken och tänka framåt för att skapa slagmönster är en viktig del av att förbättra ditt spel. Under många år kan regelbundna tennissessioner upprätthålla hjärnans utveckling och hålla hjärnan skärpt långt upp i åldrarna.

8. Tennis är lysande för din mentala hälsa

Att bli aktiv är ett av de bästa sätten att minska stress och förbättra ditt humör, men tennis är särskilt effektivt. Tennisspelare är mer optimistiska och har högre självkänsla, även jämfört med idrottare som regelbundet spelar andra sporter.

Och tennisens mentala krav håller hjärnan engagerad, vilket är oerhört viktigt när man blir äldre. Att inte nämna, att vinna matcher och spela bra kan vara extremt bra för en persons mentala tillstånd och attityd. Att spela tennis kan verkligen lysa upp en människas dag är inget nytt.

Enligt en studie får barn som spelar tennis regelbundet bättre betyg tack vare förbättringen av de neutrala anslutningarna i din hjärna.

9. Tennis uppmuntrar disciplin

Oavsett om du slår en boll med en vän en gång i veckan eller tävlar regelbundet i en turnering är det mycket givande att åta sig att träna och se dina färdigheter förbättras. Många tycker att detta förstärker värdet av hårt arbete i deras sinnen och ger dem en bättre arbetsmoral på jobbet, skolan eller universitetet.

10. Tennis är kul!

Att spela tennis är sällskapligt – det kan vara en rolig aktivitet att göra med en vän eller familjemedlem och det är lätt att träffa likasinnade på din lokala klubb. Att tennis är roligt är en av de främsta anledningarna till att så många spelar det.

11. Minskar stress

Tennis gör att din förmåga att hantera stress kan öka eftersom det inkluderar mentala, fysiska, emotionella och sociala utmaningar.

12. Förbättrade sociala färdigheter

Enligt en annan studie överträffar tennis alla andra sporter när det gäller att utveckla positiva personlighetsegenskaper. Tennis är en relativt social sport som får dig att spela och umgås med flera människor.

13. Familj och vänner

Det finns vanligtvis tennisbanor överallt, du behöver inte mycket utrustning och det är en aktivitet som hela familjen deltar i.

Tennis är ett familjevänligt spel. Människor i alla generationer kan spela tennis så länge de kan plocka upp racketen. Eftersom det inte finns någon åldersgräns kan hela familjen njuta av det. Så det kan vara kul att spela tennis med föräldrar och farföräldrar.

14. Utveckla teamwork

Genom lagspel, ligaspel och dubbelspel utvecklar tennis en spelares förmåga att kommunicera och arbeta tillsammans.

15. Lär dig hur du lyckas

Om du inte kan anpassa dig till din motståndare, förbättra ditt spel, utveckla planer och tänka strategiskt kommer du att förlora. Detsamma gäller i livet. Alla måste utmana sig själva, vare sig det är på tennisbanan eller i sin karriär. Stagnation och självbelåtenhet är en negativt  för din potential och utveckling. Tennis lär dig att använda din hjärna och ett brett utbud av färdigheter och skott för att vinna. Det kommer alltid att finnas bättre spelare än du, men det roligaste med tennis är när du lägger arbete, förbättrar ditt spel och arbetar dig upp i skicklighetsnivå

16. Mental styrka

Det finns många saker som tennisspelare har att göra med i en match förutom motståndarens skicklighetsnivå. Vind, värme, sol, en otäck motståndare, publiken, skador, förväntningar, press på stora poäng, och pengar är några saker som spelare kommer att tänka på. Om du inte kan hantera dessa saker kommer du inte att vinna många matcher. Tennisspelare måste lära sig att ignorera de saker de inte kan kontrollera och ta kommandot över de saker de kan kontrollera (strategi, prestanda, attityd). Tennis är en underbar plattform för att utveckla din mentala styrka.

17. Att hantera nederlag

Att förlora en match kan vara svårt för en spelares psyke. Ändå är det hur personen hanterar förlusten som avgör hans eller hennes framgång senare. Att spela tennis kommer att lära en person att komma tillbaka från tuffa omständigheter. Nyckeln är att analysera hur du besegrades, svagheterna och styrkorna hos dig och din motståndare, och hur du kommer att förbättra dina svagheter i framtiden.

18. Lär dig att planera

En annan färdighet som måste utvecklas när man spelar tennis är planering. Det krävs mycket planering, från att räkna ut din träningsrutin och schemalägga turneringar till att kartlägga en tidsram för att förbättra din teknik på ett slag. Utan en plan kommer tennisspelare aldrig att förbättras. Detta är en annan viktig färdighet att lära av tennis eftersom den är direkt tillämplig på din framgång i livet. Sätt upp mål och gör planer för att uppnå dem.

19. Sociala anslutningar

Du kan träffa många fantastiska människor som spelar tennis. Oavsett om du spelar i turneringar på högsta nivå eller i den lokala parken, har du en chans att träffa ett varierat utbud av människor. Individer som gillar att spela tennis som du. Du kan till och med få jobb på grund av vänskapen som dukan få genom tennis. Det är inte givet, men en hel del framgångsrika människor spelar tennis, som du kan lära känna och få lärdom av.

20. Tennis är en sport för livet

Du kan spela tennis hela ditt liv. Detta är sällan fallet för många andra sporter. Tennis och golf brukar komma först när det kommer till äldre spelare. Med det sagt är tennis en sport som du kan hålla på med under hela livet.

21. Få en frisk kropp

För att spela tennis måste du vara i fysisk form. Tennisracket är ganska tungt och du behöver mycket styrka för att använda racketen. Du bör träna hela tiden så att din uthållighet och styrka ökar med tiden.

När du spelar tennis blir varje muskelgrupp aktiverad, vilket hjälper till att upprätthålla en frisk och frisk kropp.

22. Lär dig lektioner för livet

Tennis är ett mycket konkurrenskraftigt spel. Du behöver mycket tålamod för att spela det. Ofta kommer du att vara under press på grund av motståndarens prestationer. I dessa situationer bör du fokusera på att förbättra dina prestationer trots det tryck och spänning du upplever.

Du bör starta spelet med en specifik strategi och observera motståndarens prestanda. Du bör hitta sätt att attackera motståndarnas svaga punkter. Genom att spela tennis lär du dig att hantera nederlag och ändå behålla ett hälsosamt sportbeteende.

23. Lugnar sinnet

Att spela tennis kan minska stress. Detta spel behöver mycket koncentration. Så när du spelar tennis glömmer du bort andra saker i livet. Eftersom du måste hantera olika utmaningar under matchen kommer det att öka din hjärnas förmåga att hantera situationer. Till skillnad från andra sporter finns det ingen åldersgräns för att spela tennis. Det är en fantastisk sport för alla, och du kommer att förbli frisk och vältränad genom att spela tennis regelbundet.

24. Utveckla hand-öga-koordination

Att spela tennis involverar flera färdigheter som alla bidrar till god samordning mellan hand och öga. Du kan förbättra din smidighet, balans, samordning, reaktionstid och mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!