Adipower ctrl 1.9 Recension – Bästa Padelracket?

Adidas Adipower CTRL 1.9 är ett populärt padelracket från Adidas. Detta racket används av många padelproffs inklusive World Padel Tour-spelaren Alex Ruiz från Spanien. Detta racket är en uppdaterad version av det föregående årets Adidas AdiPower CTRL 1.8 vilket också var en bästsäljare och ett racket som fick enormt bra recensioner.

Nu ska vi titta närmare på Adipower ctrl 1.9 och se vad det är för typ av padelracket.

Adipower ctrl 1.9 padelracket recension

Detta racket är gjort för avancerade spelare och proffs. Med det sagt är det ett racket som passar erfarna padelspelare eller personer som vill ha ett racket som vill ha ett racket att “växa in i”. Det erbjuder maximal prestation i ett aggressivt spel, samtidigt som fokus ligger på balans.

Detta racket har en rund form och en medelbalans. Sweet spoten i mitten är relativt stor. Eftersom att denna är ganska stor är det ett ganska förlåtande racket som är roligt att spela med. Jämfört med tidigare modell har detta racket en dual Exoskeleton teknik vilket bidrar till förbättrad stabilitet i slagen. Kärnan är gjord av high memory foam vilket maximerar kraften i aggressiva skott. Dessutom har racket en 3D-struktyr på utan vilket hjälper till att skapa spin på bollen.

Racket är designad med en blank yta, Adidas ränder, och en klar orange färg. Första intrycket är att racket känns solitt och kvalitativt. Tack vare dess runda form och mediumbalans känns racket ändå lätt i handen vilket också möjliggör god kontroll när man spelar defensivt.

Tankar och reflektioner om Adipower ctrl 1.9

Det är inget snack om att Adipower ctrl 1.9 är ett extremt bra racket, och det är inte heller konstigt att flera av världens proffs väljer detta. Racket erbjuder bland den bästa balansen som finns på marknaden, och även om priset är högre en många andra är det ett rack som verkligen reflekterar sitt pris i spel. Om du är på jakt efter ett högkvalitativt racket som är förlåtande men ändå har proffsprestation med hårt smash styrka och goda spin möjligheter är det definitivt ett racket som vi kan rekommendera.

Racket är tillverkat av 3K kolfiber samt aluminiumiserat kolfiber i ramen. Dess balans riktas mot handtaget. Dessutom kan du justera balansen med hjälp av grepplindor samt hur du håller. På detta sätt kan du höja eller sänka balansen, lägga till mer kraft på toppen för att öka kraften i slagen, eller optimera balansen genom ett övergrepp.

Racket har en medelhårdhet. Tack vare dess goda balans och hantering tillåter den snabb reaktion på returer. Givetvis har racketen en säkerhetskabel, men en nackdel är dock att den inte tillåter justering. När det kommer till kvalité är detta ett racket som är välbyggt och kommer att hålla länge.

Det är ett racket som inte lägger allt fokus på hårda slag, utan snarare fokuserar på att vara balanserad för att erbjuda maximal kontroll. Trots att den bidrar till hårdare slag är den mer ideal för effektivt spel på snabba returer och snabba justeringar. För defensivt spel med maximal balans är detta ett fantastiskt racket. Villl du ha ett racket som erbjuder maximal bollkontroll är detta definitivt ett racket för dig.

Fördelar

 • Utmärkt kontroll
 • God balans och bra hantering
 • Stor och förlåtande sweet spot

Nackdelar

 • Förbättringsmöjligheter finns när det kommer till kraft
 • Säkerhetsvajern är inte justerbar

Specifikationer

 • Vikt: 369 gram
 • År: 2019
 • Form: rund
 • Kärna: memory EVA gummi
 • Hårdhet: medium hård
 • Balans: medium

Adipower ctrl 1.9 Recension

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!