Adidas Solecourt Padel & Tennisskor Recension

Om stil och prestanda är högt prioriterade när du köper ditt nästa par tennisskor är SoleCourt Boost ett givet val.

Adidas Solecourt är en sko som kan användas för både padel och tennis och uppskattas av de bästa ATP- och WTA-spelarna, inklusive Dominic Thiem, Stefanos Tsisipas, Angelique Kerber och Garbiñe Muguruza, och många fler.

Men naturligtvis, som alla par skor är de inte för alla, och de har sina egna nackdelar. I den här recensionen tittar vi närmare på Adidas SoleCourt Boost och allt denna sko har att erbjuda.

Den övre delen ser bra ut, särskilt upp runt hälen, där materialet är slätt, har en lätt glans och känns extremt högkvalitativ.

De skyddande RPU-prickarna längs framfoten ger skorna ett distinkt utseende. Den 3-D gjutna ankelkragen i skum ger baksidan av skorna ett unikt utseende.

Sammantaget har skorna har ett snyggt utseende som uppskattas av många.

Om adidas SoleCourt Boost

Släppt i januari 2019 var adidas SoleCourt Boost kanske det närmaste alternativet för långvariga fans av Barricade, som efter nästan två decennier inte fick en uppdatering.

Naturligtvis är SoleCourt Boost ett helt nytt koncept och inte tänkt att ersätta Barricade.

Med detta sagt är adidas SoleCourt Boost för närvarande en av deras flaggskepp högpresterande tennisskor som bärs av ATP- och WTA-turatleter och avsedda att klara kraven från avancerade spelare, samtidigt som de fungerar som ett utmärkt alternativ för nybörjare och medelspelare.

Yttersula

För yttersulan har SoleCourt Boost slitstarkt Adiwear-gummi och använder ett fiskebensmönster.

Upp mot framsidan på insidan eller medialkanten märker du att slitbanan är lite tjockare för ökad hållbarhet i det högfriktionsområden.

Yttersulan skyddar framsidan av skon för ett generöst tåskydd och sträcker sig genom insidan av framkanten för extra skydd, vilket jag alltid uppskattar för att öka skornas livslängd.

Vid hälen kommer du att märka att yttersulan har en subtil lutning eller vinkel för en mer naturlig häl- och tåövergång vid stegning.

Sammantaget är greppet solitt där yttersulan känns lite mjukare än de flesta, och även om det finns en lerr/grusversion tillgänglig, kommer denna sula att fungera bra på hårda banor och övergången till lerbanor.

Mellansula

Du hittar Adidas Boost-teknik för komfort vid mellansulan, som är det vita strukturerade materialet som du kan se vid sidan av skon.

Om du inte känner till Boost är det hundratals eller i vissa fall tusentals små plast-TPU-partiklar som expanderar under värme för att bilda slutna celler runt små luftfickor.

Resultatet är ett elastiskt material som absorberar stötar samtidigt som den återför energi till spelaren i varje steg.

För stabilitet har skon en halvstyv fotram, som är det svarta lagret som rider strax ovanför Boost-mellansulan och ansluter till mittfotsskaftet längst ner på skon.

Överdel

Den övre ger komfort och stil med premium syntetiska material.

Runt framfoten täcker Adituff Rigid Polyuretane (RPU) skon för att ge nötningsbeständighet. Mot tån blir de skyddande prickarna större och tätare tillsammans och så småningom möts med en tåhatt framtill på skon.

På baksidan av skon finns en styv del för stabilitet och en 3-D gjuten ankelkrage i skum ger en inlåst och stabil känsla.

På insidan av skon är materialet unikt. När du stoppar i foten i skon är den slät. Men när foten är på plats erbjuder den lite greppande motstånd för att hålla hälen stabil och greppad.

Sist men inte minst, skorna erbjuder en standardtunga med lite stretch, och den knyter inte när den snöras. Metallöglor gör att du kan synkronisera skorna med tillförsikt.

Innersula

Adidas SoleCourt Boost erbjuder en relativt standard innersula. Innesulan är på den tunnare sidan och inget speciellt, men det gör jobbet. När den tas bort visar formen på innersulan den medelhöga bågen.

Stil och design

När det gäller stil är adidas SoleCourt Boost väldigt snygga tennisskor. Materialen som används för det övre utseendet känns bra och de har en snygg profil.

Snörning

När det gäller snörning går det smidigt och enkelt.

Tungan har en fin sträcka på sig, och den är inte besvärlig. Dessutom gör metallöglorna att standardspetsarna enkelt kan dras igenom för att få en snygg passform.

Den enda nackdelen med snörning är att ersätta dem om de går sönder. En del av snörena gömmer sig under överdelens tyg, och det finns två små öglor som du måste tränga i snören för att hålla framfoten tätt, vilket kan vara lite besvärligt.

Det är ingen betydande fråga, men det är svårt att märka detta enbart från foton, så det är värt att nämna.

Bekvämlighet

När det gäller komfort är adidas SoleCourt Boost utmärkt. Här är de viktigaste kriterierna när det kommer till komfort:

  • Stötdämpning
  • Formpassning
  • Tryckpunkter
  • Stötdämpning

Boost-mellansulan gör det mesta av jobbet när det gäller stötdämpning. Den ger en super bekväm komfort som är lyhörd, så din rörelse känns aldrig hindrad.

Efter varje session på banan kändes mina ben bra och jag tyckte att de var mycket bekväma under hela speltiden.

När det gäller passform är skorna lite stora och de är lite bredare vid tårna, men de känns aldrig för stora.

Om det extra utrymmet vid tårna är problematiskt för dig, se till att du synkroniserar snörorna tätt framåt. Du kan också överväga att bära ett extra par strumpor för att fylla i skorna mer.

Stabilitet

När det gäller stabilitet är adidas SoleCourt Boost solid.

De erbjuder en bred bas vid framfoten för utmärkt balans, och du kan med självförtroende gå igenom alla dina smidighets- och fotrörelser.

Dragkraft

När det gäller dragkraft har denna sko inga problem. De erbjuder utmärkt grepp för att säkerställa att foten kan utföra snabba start och stopp. Den har det grepp som krävs under en tennis och padelmatch.

Hållbarhet

Från en hållbarhetssynpunkt är adidas SoleCourt Boost fantastisk.

Yttersulan håller bra, och det finns gott om skydd på för att skydda den mot tådrag.

När det gäller den övre delen kan man ifrågasatte jag effekten av RPU-punkterna men de håller bra.

Vikt

När det gäller vikt tippar SoleCourt Boost är den lite tyngre än än vissa andra, men det har ingen märkbar påverkan på din rörelse.

De är verkligen inte de snabbaste skorna där ute, men om det inte är en hög prioritet för dig, tror jag inte att deras vikt borde vara ett problem.

Ventilation

Kanske en av skons viktigaste svagheter kommer med ventilation eftersom det inte erbjuds mycket när det gäller andningsförmåga eller luftflöde för att låta värmen släppas ut.

I kombination med den svarta färgtonen tenderar skorna att bli lite varma när solen är framme på en varm dag, så jag skulle överväga att välja en ljusare färgton om du har haft problem med överhettning och varma fötter.

Ventilationen är inte dålig, men för varmare tillfällen kan den bli lite varm.

Passform / komfort

SoleCourt Boost erbjuder en utmärkt komfort Textilöverdelen är mjuk samtidigt som den får tillräckligt med struktur för att känna sig stödjande. Flex-punkterna är naturliga och strategisk placering av RPU-punkter gjör att skon kunde böjas och sträckas naturligt redan från början. Skon har som sagt bredare tåutrymme än den utgående modellen.

Prestanda / hållbarhet

Skon känns snabb trots att det är en ganska stor sko.

Det finns gott om sidostöd för riktningsändringar och TPU-chassibumpningen, som först ser udda ut, ger lite extra stabilitet vid snabba rörelser.

Boost-dämpningen är fantastisk för utökade hårda domstolssessioner, absorberar chock och säter lite extra studs i mina rörelser.

AdiWear-gummi är något av det mest hållbara i segmentet och denna sko är inte annorlunda.

Den har ett ganska djupt sulmönster som erbjuder en bra blandning av dragkraft samtidigt som den är tillräckligt smidigt för att underlätta glidning i skott.

Slutsats

SoleCourt Boost ger många av Barricade-kännetecknen som stöd, stabilitet och hållbarhet till en design som är mer dynamisk. Den ökade användningen av Boost ger också förbättrad komfort för långa sträckor.

Den bredare passformen på framsidan av skon kanske inte fungerar för alla, men skon erbjuder bättre bågstöd än Ubersonic-serien och är mer komfortinriktad än Barricade. SoleCourt Boost visar att den är mer än kapabelt att ge komfort, stöd och förstklassig stabilitet för även de mest krävande spelare. Denna sko passar lika väl för tennis som för padel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!