Adidas Carbon CTRL 2.0 Padelrack Recension

Adidas Carbon CTRL 2.0 är ett uppskattat och populärt padelrack med hög prestanda. Den erbjuder utmärkt kraft med god precision i varje slag.

Racket är känt för att ge en god känsla av komfort med reducerad vikt. Dual eXoskeleton-teknologi i kombination med Power Embossed Ridge och Carbon Aluminized, ger utmärkt kraft. Dess runda format, dess låga balans och SOFT ENERGY-gummit möjliggör oslagbar komfort i alla faser av spelet.

Adidas Carbon CTRL 2.0 är ett padelracket för avancerade spelare och har en rund form och en centralt placerad sweetspot. Dess sweetspot är mycket brett vilket gör den väldigt förlåtande trots dess höga prestanda.

Dessa egenskaper gör racketen idealisk för defensiva spelare som letar efter mycket kontroll utan att behöva offra mycket kraft. På grund av dessa egenskaper är detta racket även lämpligt för spelare på en medelnivå.

Teknologi

EXOSKELETON: Den exklusiva tekniken i ADIPOWER-serien är EXOSKELETON. Dessa är 100 % kol som är insatta i ramen och kärnstrukturen. Detta ökar kraften och styvheten hos bladet, tack vare den specifika designen av en ram med en homogen kombination av material placerade i hjärtat, vilket genererar mindre vridning. Vid attacker (med stor acceleration) i höga hastigheter, beter sig racket mycket väl och driver bollen och utnyttjar spelarens energi mer effektivt.

POWER EMBOSSED RIDGE: Adidas Carbon CTRL 2.0 innehåller den kraftpräglade åsen, en exklusiv design för de mest aggressiva bladen som gör det möjligt att uppnå större kraft vid aggressivt spel.

HANTERING: Formatet, balansen och minskad vikt, ger maximal hanterbarhet och manövrerbarhet.

KOMFORT: Materialen som används och gummit som används ger utmärkt komfort.

KRAFT: Teknik och material ger en stor kraft.

RAM: 100% kolfiber Ger bladet ett stort motstånd och god hållbarhet.

YTA: 100% kolfiber aluminiserad. Den genererar motstånd och perfekt bollutgång.

SKYDD: Protector Tape 3M

Ramen som är gjorthelt i kolfiber gör racketen mycket bekväm att spela med. Kärnan är gjord av EVA-Soft gummi som kallas Soft Performance och ökar din kontroll.

Dess EVA Soft Performance-gummi i kärnan erbjuder en mjukare och mer elastisk touch som är lite mjukare med utmärkt komfort vid varje slag. Gummikärnan med större minne ökar kraften i höghastighetsslag. Detta är aspekten som ger den balanskraftkontrollen, eftersom medan dess gummi ger kraft, är dess låga balans och runda form de aspekter som förbättrar kvaliteten.

Bladet på Carbon CTRL 2.0 är förstärkt med lager av Carbon6K och har även SpinBlade och PowerGroove-teknologin. Power Groove-tekniken, tillsammans med 6K kolfiber ger mycket kraft, förutom Spin Blade-tekniken som tillsammans med Smart Holes Curve tillåter större rotation av bollen och förbättrar effekterna vid varje slag.

Carbon6K ökar racketens styvhet och hållbarhet avsevärt och gör den mycket lämplig för intensiv användning. Kolfibret ger ett lätt och motståndskraftigt racket. När det kommer till spel är dess stora hanterbarhet särskilt märkbar. Det är ett racket som rör sig lätt i komplicerade försvar.

SpinBlade är ett grovt 3D-tryck på racketen och gör det lättare att ge effekt och få skruv med dina skott. PowerGroove är en liten slits i toppen av racketen och ökar stabiliteten och kraften i racketen.

Adidas Carbon CTRL 2.0 lämpar sig för intensiv användning och rekommenderas för defensiva spelare på (mellan-) avancerad nivå som letar efter ett padelracket med överlägsen kontroll utan att behöva offra mycket kraft! En del menar att racket är bäst för medelspelare, andra att den är bäst för amatörer. Men vi kan konstatera att detta defensiva rack är extremt mångsidigt och passar allt från spelare på allra högsta nivå till amatörer eller medelspelare som vill spela bollen med precision.

Den har ett runt format med en vikt som sträcker sig från 360 till 375 gram och en medelbalans, designad för avancerade spelare som letar efter mer precision i att placera bollen.
För att öka hållbarheten har Adidas tillverkat racket med strukturell förstärkning vilket förbättrar motståndet hos själva strukturen tack vare olika förstärkningar i strategiska områden av bladet. Detta är ett system som kommer att öka hållbarheten på racket.

Allt som allt är det ett lätt och mycket behändigt racket med hög prestanda. Racket är dessutom mycket snabbt i volley, det vill säga om du hamnar i en volleykonfrontation kommer du att ha en fördel genom att röra dig lätt och dessutom kontrollera bollen även när du inte träffar exakt med mitten av bladet ( detta beror på dess breda sweet spot område).

Specifikationer

 • Längd: 455mm
 • Färg: gul
 • Vikt: 365-375 gram
 • Tjocklek/profil: 38 mm
 • Balans: medel
 • Form: rund
 • Yttre kärna: Carbon 6K
 • Inre kärna: EVA Soft Performance
 • Ram: 100% kolfiber
 • Fokus: kontroll
 • Säsong: 2020
 • Skumtyp: Hård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!