4 Tips för Friska Fötter

Fötterna är en av de viktigaste delarna av kroppen, men de är också en av de mest utsatta. Med lite omtanke kan du hålla dina fötter friska och starka. Här är några tips:

1. Köp bra pelotter

Det är viktigt att köpa bra pelotter när man anstränger fötterna genom att spela mycket paddel. Dålig kvalitet på pelotterna kan göra att man inte får ut det mesta av sin träning, och det kan också vara irriterande. Bra pelotter ger bättre träningseffekt och är mer behagliga att spela med. De flesta spelare använder olika typer av pelotter beroende på hur mycket de spelar, och det är alltid en bra idé att ha flera olika sorter hemma. Då har man något för både vardag och träning.

2. Uppvärmning för vristerna

Det är viktigt att värma upp vristerna före man börjar träna, eftersom det minskar risken för skador. Det finns många olika sätt att göra det på, men ett av de enklaste och mest effektiva är att göra liggande benlyft. Ligg på ryggen med knäna böjda och händerna på sidan. Lyft sedan benen i luften tills de är jämna med magen, och håll dem där i några sekunder. Sen sänker du dem tillbaka till marken igen. Upprepa 10-15 gånger för bästa effekt.

3. Massera dina trötta fötter – så gör du

Det är inte alltid lätt att ta hand om sina egna fötter, och det är därför massagen är en av de bästa behandlingarna för trötta och stela fötter. Massagen hjälper till att lindra smärta, spänningar och stress, och den kan också göra dina fötter mjukare och mer smidiga.

Börja med att tvätta och torka av dina fötter ordentligt. Applicera sedan oljan på hela foten, från tårna till anklarna. Luta dig sedan tillbaka på kudden, placera handduken under foten som du ska massera och börja med tårna. Gör cirkulära rörelser med tummen runt varje tå, tryck sedan på tummen mot bottnen av tån och gör cirkulära rörelser igen. Fortsätt sedan med resten av foten: tryck på olika punkter runtom hela foten med tummen eller pekfingret, gör cirkulära rörelser runtom hela anklarna osv.

4. Spela med bra skor

Det är viktigt att ha bra skor när man spelar paddeltennis, eftersom det kan vara lätt att skada sig om man inte har rätt skor. Man bör välja skor som ger bra stöd och som är bekväma, så att man kan spela på bästa möjliga sätt. Det finns olika typer av skor, så det gäller att hitta de som passar just dig och ditt spel. Om du vill ha mer information om vilka skor du bör köpa, kan du alltid fråga en expert på en sportbutik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!