10 Skäl att Spela Padel – Vilka är fördelarna?

Många pratar om fördelarna med padel eller hur roligt och bra det känns att spela. Padel är en sport som erbjuder en mängd fördelar, vilka är goda skäl till att spela padel. Padel är en sport som har växt enormt i popularitet under de senaste åren, och med alla fördelar som sporten erbjuder är det enkelt att förstå varför.

I denna artikel tittar vi närmare på de främsta skälen att spela padel och alla de fördelar som sporten erbjuder,

Skäl att spela padel – främsta fördelar


1. Bli vältränad – Att spela padel kommer hjälpa dig att gå ner i vikt och bränna kalorier. På en timmes intensivt spel kan du bränna mellan 400 och 600 kalorier och göra motsvarande 5.000 steg, vilket är 50% av WHO: s dagliga rekommendation att hålla sig hälsosam. Detta med bara en timmes spel!

2. Lev längre: enligt en Johns Hopkins University-studie om tennis (som även kan tillämpas för padel på grund av dess likheter) minskar risken för hjärt-kärlsjukdom med 56% genom att spela tre eller flera gånger i veckan.

3. Stärka ditt hjärta, muskler och ben: att hoppa, springa och röra dig tränar inte bara vårt skelettmuskelkomplex, utan stärker också vårt hjärta och motverkar åldrande.

4. Utveckla öga-hand-koordination: Att spela låter oss utveckla grundläggande färdigheter som att kasta och fånga, men också förfina koordination genom att kombinera tre rörelser: bollen, kroppen och racket. Samtidigt hjälper det oss att förbättra balans och reaktion.

5. Minska stress: Energin och fokuset som krävs för att spela padel kopplar inte bara bort våra problem utan får oss också att tömma vår dagliga spänning genom att slå bollen och svettas.

6. Öka mental kapacitet: En annan fördel som padel erbjuder är att den gör oss medveten om vad som händer framför oss och  det hjälper oss med taktiskt tänkande och planering av spelet. Allt detta förbättrar våra nervförbindelser och förbättrar vår hjärnas kapacitet.

7. Lär dig att lösa problem: I ett spel måste vi ta hundratals beslut för att beräkna vinklar, banor och spelgeometri, allt i en bråkdel av en sekund och under press. Dessa erfarenheter överförs till verkliga livet.

8. Njut av att umgås familj och vänner: lättheten att spela, det ökande antalet banor och platser att spela på, de billigare racketarna och deras popularitet, gör att hela familjen tillsammans kan delta eller bjuda in vänner att göra det och sedan njuta av en stund tillsammans på planen.

9. Utveckla lagarbete och fair play: dubbelspel är per definition något som görs tillsammans med ett mål. Och reglerna visar oss en tydlig väg för vad som är rätt och fel. Allt överförbart till verkliga livet.

10. Förbättra sociala färdigheter: Att spela med en medspelare innebär att kommunicera, inte bara verbalt utan med gester, och på ett sätt som uppmuntrar i dåliga tider eller berömmer dem för deras ansträngning och prestationer.

Fler skäl och fördelar att spela padel


Det är en sport för alla åldrar

Det spelar ingen roll om du är ung eller om du börjar träna det med mer ålder, paddeln anpassar sig efter spelarnas egenskaper och det kan enkelt övas i alla åldrar. Det är du som markerar spelets nivå och du hittar alltid spelare på samma nivå som du kan öva eller tävla med.

Eliminerar stress

Som diskuterat tidigare eliminerar padel stress. Med padel kan du hitta den perfekta formeln för att koppla bort från omvärlden. Mellan fyra väggar är det bara dina partners och du. Även om det är en match. Padel får dig att inte tänka tänka på något annat än vad som händer just i stunden och gör att du kan koppla bort från bekymmer.

Inte beronde av vädret

I Europa spelas padel både inomhus och utomhus men det fantastiska är att i länder med varmare klimat kan du utöva sporten året runt. I de kallare klimaten får vi spela inomhus på vintern men det gör inte sporten mindre rolig. Därför kommer vädret inte att hindra dig från att utöva din favoritsport även på vintern!

Det är en social sport

Padel spelas i dubbel, vilket betyder att det är en naturligt social sport. Du kan inte bara spela med vänner, utan ensamspelare kan ofta matchas med främlingar som ett umärkt sätt att träffa nya människor.

Regelverket är enkelt och intressant

Padel kombinerar de bästa elementen i andra racketsporter som tennis, squash och badminton för att skapa ett dynamiskt spel som håller spelarna på tå. De flesta upplevver att reglerna är relativt enkla, och de flesta spelare har ett bra grepp om spelet inom sina första 20 minuters spel.

Padel är inkluderande

Padel är ett spel som alla kan njuta av, oavsett ålder, kön eller atletisk förmåga. Liksom andra racketsporter som tennis och squash är det inte ovanligt att se barn och äldre spela padel.

Att köpa padelutrustning kommer inte att kosta skjortan

För att komma igång behöver du inte spendera tusentals på kronor utrustning. Ett padelrack och ett par par padelskor är en bra början. Men om du vill investera i mer och högkvalitativ utrustnng och ta ditt spel till nästa nivå kan du investera i bättre utrustning.

Har du några frågor eller funderingar? Gå med i Padeltenniguidens padelforum och community av padelentusiaster för att diskutera padel och allt som hör till! Registrera dig idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!