Vad är Komfortracket i Tennis? Bästa Komfortracket Tennis

När det kommer till tennisracket finns det en enorm mängd att välja mellan i en oändlig mängd olika utföranden. Hårda, mjuka, runda, och så vidare.

När du har kikat på tennisracket har du säkert kommit över termen “komfortracket”. Men vad betyder det egentligen?

Som namnet antyder är ett komfortracket i tennis ett racket som är fokuserat på just komfort. Namnet komfort refererar till rackets primära egenskap och fokus. Det finns olika typer av tennisracket för olika preferenser såsom kraftracket, balansracket, och så vidare.

Vad är ett komfortracket?

De allra flesta gillar kraft. Att kunna smasha bollen hårt till motståndarsidan och vinna poängen är en oslagbar känsla. Kraft kan vara väldigt bra i tennis men det är inte alltid bra. Om vi talar om tennisracketar offrar kraften och komfort.

Komfortracketar är primärt gjorda med tanke på spelarens komfort och används av några av de bästa spelarna i tennis.

Dessa tennisracketar har ett öppet strängmönster för utmärkt skruvkontroll. Komfort-tennisracketar har ökad dämpning för ökad komfort och en förstorad sweet spot. Komfortracketar i tennis är primärt populära och uppskattade på grund av att de är so otroligt bekväma att hantera. De egenskaper som kännetecknar komfortracketar är precision, komfort, kontroll och stabilitet.

Komfortrackets lämpar sig för såväl nybörjare som erfarna mästarspelare. Vi rekommenderar den här racketlinjen till alla som uppskattar precisering och komfort tillsammans med perfekt kontroll över bollen och stabilitet. Var redo för ditt bästa spel med en av de Komfortracketar!

Komfortracket erbjuder inte bara fantastisk komfort utan också precision och kontroll under spelet. Deras manövrerbarhet och precision gör dem till en av de mest uppskattade typen på marknaden.

Denna typen av rack passar alla typer av människor, oavsett om de är nya eller erfarna.

Generellt sett ger ett racket som ger mer kraft mindre kontroll. Detta beror dock till stor del på spelartyp och förmåga. En avancerad spelare kanske föredrar ett flexibelt racket eftersom han eller hon har en lång, snabb sving och genererar mycket kraft. Ett stelt racket kan vara för kraftfullt för många spelare, vilket resulterar i att för många bollar går för långt.

Styvare racketar är i allmänhet mindre bekväma än mer flexibla racketar. En mycket stel ram kommer att överföra mer stötar till handleden, armbågen och axeln än en medelstyv ram. Komfort är svårt att mäta – varje spelare har olika uppfattning om vad som känns bekvämt.

Men spelare med arm- och / eller axelproblem kommer i allmänhet att dra större nytta av en flexibel till medelstyv ram och bör sannolikt undvika styva eller mycket styva ramar. En mindre känd effekt av ramstyvhet är mängden centrifugering som kan genereras. Generellt sett ger styvare racket mindre skruv än flexibla racketar eftersom bollen lämnar strängarna snabbare.

Bäst tennis komfortracket

Nedan tittar vi närmare på de bäst och mest populära komfortracketarna i tennis som uppskattas för deras goda komfort och kvalité.


Babolat Pure Aero

Detaljer

Babolat Pure Aero är ett uppskattat och populärt komfortracket. Det används av många toppspelare och är känd för sin utmärkta kontroll.

Racket erbjuder utmärkt bollkänsla samt längre kontakt mellan boll och strängar vilket ger mer spin och snabbare racketföring. Det sistnämnda uppnås delvis tack vare ramkonstruktionen som är utvecklad i samarbete med luftfartsindustrifirman Chomarat

Tack vare den längre bollkontakten är den populär bland spelare som gillar massor av skruv. Den är även designad för ökad känsla, kontroll, och stabilitet.

Den snabbare racketföringen ger maximal kraft men detta utan att kompromissa med kontroll.

Vidare har detta racket en så kallad Carbon Ply Stabilizer som ger ökad styvhet i ramen för bättre stabilitet och kontroll.


Head Titanium S6

Detaljer

Head Titanium S6 är ett unikt och uppskattat komfortracket som kännetecknas av dess extremt låga vikt tack vare materialen titan och grafit. Det är dessutom Heads mest sålda tennisracket.

Resultatet av dess materialval är ett racket som är väldigt lätt att manövrera. Vidare är designat med ett extra stort sweet spot som gör det mer förlåtande samt möjliggör extra kraftfulla slag och toppspin.

Head har designat ramen för att motverka att den vrider sig vilket även detta ger ökad kontroll i dina slag. En viktig anledning till att det anses vara ett komfortracket är att den är skonsam mot armen tack vare dess låga vikt på enbart 226 gram.


Wilson Triad Three

Detaljer

Wilson Triad Three är ett tennisracket som är designat med ett stort blad för att göra det enklare att få till bollträffar. Samtidigt är racket lätt vilket gör den skonsam och klassificeras som ett komfortracket.

Vidare är racket designat med en vibrationsdämpande och stötdämpande tack vare dess sammansatta Zorb-polymerer. Med denna konstruktion uppnår den en mjukare känsla och ett mer skonsamt spel.

Racket är mångsidigt och lämpligt för många olika spelare inklusive nybörjare, ungdomsspelare, motionärer och även erfarna spelare.


Wilson H6

Detaljer

Wilson H6 är ett komfortracket med en grafitkonstruktion vilket ger en utmärkt kombination av kontroll, bollkänsla och kraft. Det är ett utmärkt allround racket som har en rad olika tekniker såsom Perimeter Weighting System som ger torsionsstabilitet och C- Matrix som bidrar till bra stabilisering och mjuk sving. Vidare har racket en lätt vikt vilket bidrar till dess komfort och gör den väldigt manövrerbar.


Dunlop CX 400

Detaljer

Dunlop CX 400 är ett komfortracket som kännetecknas för sin utmärkta kontroll samtidigt som den inte kompromissar med kraft.

Racket har en vikt på 285 gram och en låg balanspunkt med en 100″ träffyta som gör detta till ett lättmanövrerbart racket. Vidare är det även utrustat med en rad tekniker som förbättrar dess komfort och prestanda såsom FlexBooster i skaftet som är vibrationsdämpande samt ger en förbättrad flexibilitet.

Sonic Core tekniken som används är ett elastiskt material i ramen som ger en ökad stötdämpande effekt för mer komfort.

Sist men inte minst förstorar Power Grid tekniken racketens sweetspot med 30% vilket gör racket mer förlåtande.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!