Så Slår du Hårdare i Tennis [Komplett Guide]

När det kommer till tennis är precision den viktigaste aspekten för ett lyckat spel. Men när du utvecklat teknik i dina slag kan det hjälpa mycket i ditt spel att lägga till kraft i dina slag för att göra dem ännu mer utmanande för din motståndare.

Att spela mot spelare som slår hårt i tennis kan vara skrämmande. Det kommer alltid att finnas spelare som slår hårdare än du och är mer konsekventa. Det finns dock spelare på alla nivåer som tar många stora svingar, men inte alltid är exakta och kan bara slå en eller två bollar som är välplacerade.

I denna artikel går vi igenom allt du bör tänka på för att öka kraften i dina slag och slå hårdare i tennis.

Först och främst, för att slå hårare i tennis vill du se till att få ditt racket hela vägen tillbaka innan bollen studsar på din motståndares sida av planen.

Detta tidiga installationstrick kommer äntligen att ge dig den tid du behöver för att göra alla andra saker som du redan vet kommer att ge mer kraft till din forehand. Om du kan få den racketen tillbaka i tid är allt som återstår att göra några justeringar i sista minuten med fötterna och du kommer att ha gott om tid att överföra din vikt i ditt skott och slutligen generera mer kraft för din forehand.

Det finns några grundläggande slag som nya spelare kan börja träna direkt, vilket inkluderar

  • forehand
  • backhand
  • overhead skott

Det finns också några varianter av dessa som används av proffs spelarna, även om det är bäst att ta det ett steg åt gången till att börja med.

När ska du använda en forehand?

Varje slag i tennis har sin egen specifika applikation, styrkor och svagheter, så att veta när man ska använda ett forehandslag är en viktig del av spelet.

Forehanden är känd som den mest grundläggande av slag och utförs på den sida som du använder för att svänga din racket.
Forehand-skott kan användas för att sätta topspin på bollen.

Placera din kropp

För att kunna utföra ett forehandslag korrekt måste du se till att din kropp är korrekt inriktad med den mötande bollen.

Du bör utföra ett glidsteg steg när din motståndare tar sitt skott.

Ett glidsteg är där du hoppar ungefär en tum från marken och landar på tårna medan motspelaren gör sig redo att slå bollen.

Gör dig redo att svinga ditt racket

Det är viktigt att hålla huvudet rakt och axlarna vända mot nätet.

När bollen flyger mot dig, flytta axlarna i en 90 graders vinkel mot nätet och lyft din motsatta arm över kroppen.

Svinga din racketarm bakåt när bollen närmar sig närmare.

Flytta din vikt mot ditt motsatta ben och peka foten mot sidelinjen.

Ha ett starkt grepp

Visste du att det finns minst tre olika sätt att ta tag i din racket när du utför en förhandsslag ensam? Det enklaste greppet att börja med kallas Eastern Forehand Grip.

Ett bra sätt att komma igång med denna grepptyp är att föreställa dig att du skakar hand med racketen. Ett starkare grepp hjälper dig att slå hårdare i tennis.

Träffa bollen

Nu slår du äntligen bollen. Kom ihåg att hålla racketen rak och ansiktet öppen mot nätet när du kommer i kontakt med den.

Svinga rakt igenom när du slår bollen.

Lite nedåtgående kraft när du kommer i kontakt med bollen kommer att ge ett kraftfullt platt skott.

Du bör använda hela kroppen för att driva skottet. Detta görs genom att trycka foten från marken precis innan du slår bollen. Vad som händer härnäst är en kedja av kinetisk energi som du matar in i skottet. Du kan göra skottet ännu starkare genom att vrida överkroppen i bollen när du träffar den.

Slutför uppföljningen

Det sista steget i processen är viktigt att komma ihåg eftersom det påverkar hastigheten och spin på bollen. Det finns olika typer av uppföljningstekniker som har olika kvaliteter.

Den yttre ytan är en av de lättaste att komma ihåg för nybörjare. Med detta drag går racketshuvudet rakt ut och vrider sig inte i slutet.

Den nedåtgående finishen är ytterligare ett kraftfullt drag. Detta slag innebär att du sätter din kropp i en nedåtgående rörelse med armarna över din motsatta höft.

Hur man slår en tennisboll hårdare

Det finns så många olika delar av spelet inom tennis som gör stor skillnad för din prestation och resultat. Fotarbete och rackethantering är båda mycket viktiga, liksom hastighet och uthållighet, men styrka är ett annat område som verkligen hjälper till att vinna matcher. Att vara starkare betyder att du kan slå bollen hårdare, därför ger du din motståndare mindre chans att returnera bollen.

Metod

Det finns mycket mer till tennis än styrka för att slå en tennisboll hårdare. Att slå en boll hårt kräver en bra teknik som överför vikt vid rätt tidpunkt för att generera mer kraft i skottet. För detta måste du ha behärskat rätt fotarbete så att du har fötterna på rätt plats så att rätt fot kan planteras i position redo för skottet.

Din bakåtving spelar också en avgörande roll för att leverera ett kraftfullt skott, så din bakåtsving måste ha rätt tid så att du kan få en stor baksving.

Naturligtvis kommer tekniken att variera beroende på vilken typ av skott du spelar, men smash är mer kraftfullt på grund av den vinkel bollen slås. Du kommer ofta att se proffs springa fram framför banan när deras motståndare har spelat bollen högt och sedan slår ner bollen med sådan kraft att det bokstavligen är omöjligt att returnera.

Slå mer topspin

Topspin låter dig slå en hårdare och svårare boll mot din motståndare – och med större spelrum över nätet. Att utföra toppspin är svårare än att slå platt, så det finns större risk för felaktigt träff, och om du genererar mindre topspin än du tänker, kommer du förmodligen att slå länge.

Men om du utför detta ordentligt kommer bollar som lämnar ditt racket med en viss hastighet med toppspin fram till din motståndares racket snabbare än de du träffar med samma hastighet platt eftersom bollen kommer att förlora mindre hastighet när den studsar. Du kommer att kunna slå hårdare i vilken höjd som helst över nätet än vad du skulle kunna träffa platt, och det är mer troligt att toppspinbollen studsar över din motståndares komfortzon.

Gå till nätet

När du har börjat försöka förutse när din motståndare kommer att slå en lätt och hög boll kommer du att bli förvånad över hur ofta du får en chans att flytta in och slå ett hårt volley eller overhead slag. Nästan varje gång en motståndare måste springa till nätet för att fånga en boll, till exempel, kan du vara ganska säker på att dem inte kommer att slå ett kraftfullt slag.

Om du precis har fått din motståndare att jaga en djup lob, bör du alltid komma till nätet.  Även om motståndaren bara vinklar bakåt för att fånga en av dina djupa slag, bör du flytta uppåt. Du tvingar dem att antingen prova ett mycket svårt skott som passerar eller om dem är smarta, en lob. Så länge du har en god kontroll kommer oddsen att vara till din fördel. Att inte gå uppåt låter motståndaren bara slå en säker, långsam, hög boll över nätets mitt. Dem kommer precis tillbaka i punkten med ett skott som dem aldrig kunde ha returnerat om du hade flyttat upp.

Ta bollar tidigt, på väg upp

Istället för att möta bollen när den faller från toppen av studsen tillbaka till din kraftzon, försök att gå framåt och slå den när den kommer upp från studsen. Genom att träffa bollen längre fram kommer du att kunna slå skarpare vinklar och komma lättare till nätet, men viktigast av allt, du kommer att ge din motståndare mindre tid att reagera på ditt skott.

Om tennisspelare hade mycket tid för att komma till något skott skulle kraften vara nästan värdelös. Att minska din motståndares tid har samma effekt som att slå hårdare, men med mindre risk – så länge din timing är tillräckligt bra för att utföra skottet. Du har också mindre plan att täcka genom att skära av din motståndares vinkelskott tidigare.

Blanda servar och volley

Om du följer professionell tennis vet du förmodligen att serve och volley inte är för alla. Även bland världens bästa är bara en liten minoritet verkligen skickliga. Lyckligtvis för dig är din motståndare antagligen inte heller någon världsmästa på detta. Om du låter din motståndare komma undan med att flyta tillbaka långt bak långsamt avskaffar du din serve fördel.

Många spelare som kan blocka hårda servar konsekvent kan inte ens börja slå en anständig passning eller lob vid serven, och om du får dem att prova tjänar du många enkla poäng när de missar. Om du klarar av volley kommer dessa slag att vara enkla för dig.

Lösningen för kraft är rotation

En effektiv strategi för ett kraftfullt slag i tennis är kroppsrotation. Om du kan lära dig att rotera din kropp och ordna den med att slå bollen vid rätt tid kan du öka din fart med så mycket som 20-30%!

När allt kommer omkring hämtar vi det mesta av vår kraft från marken. Vi behöver marken att driva av från för att uppnå kraft.

Det är faktiskt mer fördelaktigt att slå på ett ben i de flesta situationer.

Att slå på ett ben möjliggör bättre kroppsrotation. Foten som finns kvar på golvet fungerar som en sväng och svänger runt så att kroppen kan rotera. När du gör detta kan du uppnå betydligt mer kraft i dina slag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *