Betta på Padel – 3 Tips Som Förbättrar Dina Insatser

Om du liksom oss älskar att följa de stora padelmatcherna så har vi ett tips till dig: börja betta på padel. Är du riktigt skicklig så kan du vinna en slant på dina expertkunskaper. Allt fler svenska spelbolag har nu fått äntligen fått upp ögonen för vår favoritsport padel. Och vi har så klart tittat närmare på allt från odds till spelmarknader.

Padel gör sitt intåg på bettingbolagen 

Intresset för golf, handboll, skidskytte och basket är också stort. Fast det finns så klart alternativ för den som vill ha en annan typ av utmaning. För faktum är att allt fler svenska spelbolag nu satsar på padel. Och det hänger så klart ihop med det ökade intresset för racketsporten. Det finns utan tvekan ett standard utbud av sporter på dagens bästa betting sidor. Hit hör utan tvekan fotboll och ishockey. Självfallet så har även alpint och andra vintersporter också en självklar plats. Dessutom gillar många svenskar att spela på trav.

Fast hur funkar det egentligen att betta på padel? Och är det här någonting som vem som helst kan testa på? Vi ska ge dig 3 tips som hjälper dig att kom igång – även om du är komplett nybörjare på betting.

1. Förstå hur oddsen fungerar

Oavsett om du bettar på padel eller någon annan sport så är det viktigt att förstå hur oddsen fungerar. Och i det här fallet så finns det inga skillnader mellan padelbetting och annan betting. Spelbolaget kommer ge dig ett odds och du försöker använda detta till din fördel. Om du till exempel gör en satsning till ett odds på 1,40 och satsar 100 kr skulle en vinst ge dig 140 kr i utdelning. Och när det gäller odds så betyder ett lågt odds att spelbolaget bedömer att sannolikheten är hög för ett visst resultat. Ett högt odds har däremot motsatt betydelse. Det betyder alltså att ett högre odds också är förenat med en högre risk men potentiellt kan utdelningen bli högre.

Ett annat alternativ är att betta med så kallade live odds. Dessa ändras under den pågående padelmatchen. Oddset ändras alltså beroende på utvecklingen i spelet. Och eftersom spelet kan svänga blixtsnabbt så är det här ett minst sagt spännande alternativ.

2. Dessa marknader kan du spela på

Efter att du har fått en grundkänsla för hur odds fungerar så ska du välja en marknad. Alla spelbolag erbjuder självfallet olika alternativ. En lämplig marknaden för nybörjaren är att spela på vinnaren i en match. Den här spelformen kallas ibland även för ”matchvinnare”. Ett annat alternativ är att spela på det som kallas för över/under. Utmaningen är då att satsa på om du tror att ett visst utfall kommer ligga över eller under ett visst tal. Som ett exempel så skulle du kunna betta på antalet game i en padelmatch. 

Tror du att antalet game understiger 18,5 satsar du på alternativet ”under”. Tror du däremot att det blir fler så satsar du i stället på ”över”. Och går din satsning hem så kommer du alltså att kunna plocka hem en vinst. Fast det finns så klart en rad andra marknader. Vilken som passar dig bäst beror mycket på din kunskapsnivå. Har du full koll på spelarna i en turnering så kan du till exempel spela på laget som du tror blir slutvinnarna.

Eller varför inte spela på marknaden ”vinnaren av första set”? Alternativen är som sagt många så kollar in vilka som erbjuds för de aktuella mästerskapen.  

3. Betta smart – Gör din research

Precis som i all annan form av betting så gäller det att försöka skaffa sig så mycket koll som möjligt. Du ökar din sannolikhet att lyckas om du har koll på de olika proffsspelarna. Följ tabellerna i såväl Sverige som internationellt. Det ökar din förståelse för att läsa spelet. Du lär dig att se olika spelares styrkor men även identifiera svagheter. Genom att kolla på sändningar kan du även få en känsla för spelarnas dagsform. På Youtube kan du t.ex. följa flera olika padelsändningar – vilket kommer att ge dig ett försprång när du bettar på padelmästerskapen. 

Intressantast är kanske de stora turneringarna där du kan följa världsstjärnorna. Men kanske finns det en uppstickare som har chans att överraska oss alla nästa säsong?

I sådana fall så är det kunskap som du kan använda till din fördel när du bettar.  Glöm inte heller att kolla in vilka aktuella sportbonusar som erbjuds. Många bettingsidor erbjuder nämligen särskilda kampanjer för dig som vill betta på padel. Dessa ger ett extra tillskott i spelkassan – perfekt för dig som vill testa på att betta på padel utan att gräva allt för djupt i den egna fickan.

Och när det gäller spelande är det så klart viktigt att alltid spela på ett ansvarsfullt sätt. Precis som när det gäller spel på padelbanan är det viktigt att alltid behålla kontrollen. Alla svenska spelbolag erbjuder dessutom särskilda verktyg för att alltid säkerställa att alla spelar på ett tryggt och säkert sätt.

Allt fler spelbolag satsar på racketsporten 

Just nu ser vi alltså en trend på de svenska spelbolagen: Allt fler bettingsidor har uppmärksammat den stora padel boomen vi ser i Sverige just nu. Och visst är det kul att som padelspelare få chansen att använda sina specialkunskaper på ett helt nytt sätt. Om har du tur så kan du alltså vinna en slant på din betting.

Fast att betta kan faktiskt ha fler fördelar än så. Det är som sagt viktigt att ha en förståelse för spelet när man bettar. Och det finns en stor sannolikhet för att din research också förbättrar ditt eget spel. Självfallet kan inte alla blir storstjärnor men visst kan även vi amatörer lära oss en hel del av att närstudera proffsen. Lycka till! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!