Bästa Tennisskor För Barn – 10 Bäst I Test [Lista & Tips]

För att prestera så bra som möjligt på tennisbanan är det viktigt med rätt utrustning. Tennisskorna är en viktig del för både din prestanda men också för att undvika skador och påfrestningar. Även barn bör bära tennisskor för barn. Men vilka är de bästa tennisskorna för barn och vad bör du tänka på när du väljer de bästa skorna?

Det är detta vi ska titta närmare på i denna artikel.

Vanliga löparskor ger inte nödvändigt lateralt stöd och orsakar problem med anklar och knän. Tennisskor är främst utformade för att spela tennis, men dessa kan också användas för andra sporter och för daglig användning.

Den flexibla sulan är vanligtvis gjord av antingen ett syntetiskt material eller gummi medan den övre kan vara gjord av antingen syntetiska material eller läder.

När du väljer de bästa tennisskor för barn föreslår jag att du överväger ditt barns unika behov och önskningar först. Alla har olika preferenser och behov, och det finns en rad olika faktorer och saker du bör tänka på för att hitta det bästa paret, som vi titar närmare på nedan.

Att tänka på vid köp av tennisskor för barn

Varje juniorspelare som vill förbättra sitt spel måste investera i bästa tennisskor för sina unika behov och preferenser.

När man talar om de “bästa tennisskorna”, talar vi inte nödvändigtvis om prislappen eftersom ett högt pris inte automatiskt motsvarar kvaliteten. Dessutom är skorna som är perfekta för en person inte perfekt för andra. Vad som är viktigt är dock att  tennisskorna ger maximal stabilitet, stöd och komfort för bärarens fötter och fotleder.

Tennisskor består också av fyra delar, som alla är utformade för att komplettera varandra till förmån för bäraren. De är yttersulan för dragkraft såväl som skydd från tårna till hälarna; mellansulan för dämpning för fötterna; insatsen för bågstöd och stabilisering; och den övre för att hålla fötterna på plats.

När alla dessa delar är noggrant designade blir tennisskor mer än bara ett modetillbehör, utan också en säkerhetsutrustning och ett prestationshöjande tillbehör.

Tänk på juniorspelarens spelstil

Föräldrar och tränare bör titta på barnets spelstil innan de väljer skor. Baslinjespelare kräver mer lateralt stöd från sulan och sidorna på skorna, medan serve-och-volley-spelare kommer att dra nytta av robusta tår och bågstöd. Observera juniorspelaren och titta på de specifika egenskaperna i de tennisskor som övervägs.

Välj skorna efter typen av underlag

Varje typ av tennisplan har sina fördelar och utmaningar för spelare. Därför måste du överväga vilken typ av yta som din spelare kommer att träna eller tävla på.

Ditt bästa val för hårda banor är skor med läder- eller vinylmaterial för överdelen och yttersulan, eftersom dessa ytor snabbt kan slitas ut annars. Du bör välja ett annat par när spelet kommer att ske på mjuka banor, vanligtvis ett par med icke-skadlig dragkraft.

Det finns också skor som kan användas för både hårda och mjuka ytor, kända som allcourt. Dessa är dock inte lika effektiva som deras specialdesignade motsvarigheter, även om deras mångsidighet gör dem populära. Allcourt är oftast ett bra val eftersom att de gör att du inte behöver köpa flera olika skor.

Titta på din fottyp

Alla fötter är annorlunda, så dess unika form bör alltid beaktas för att säkerställa optimalt stöd, komfort och stabilitet.

  • Utåtgående fötter kräver stabiliserande skor så att foten inte rullar inåt för varje steg.
  • Neutrala fötter kan rymmas i alla typer av skor.
  • Inåtgående fötter kommer att dra nytta av flexibla skor för att förhindra att de rullar utåt för varje steg.

Självklart är den bästa personen att bestämma om skorna barnet själv som ska bära dem. Lyssna på barnets input och feedback innan du köper skorna.

Bästa tennisskorna för barn


Babolat Propulse All Court

Detaljer

Babolat Propulse All Court är en snygg tennissko för barn och juniorer med en skön passform. Skorna har en kombination av kardborreband med snörning för att hålla skorna på plats. För stötdämpning har skon Ortholite innersulor med bra fjädring. Fokus för denna sko är att ge utmärkt stabilitet för att kunna prestera på högsta möjliga nivå.


Nike Vapor X Junior

Detaljer

Nike Vapor X junior är en högpresterande padel-och tennissko för barn och unga. Vad som utmärker denna sko är till att börja med dess fantastiska stötabsorbering och fjädring tack vare Zoom Air tekniken i hälen.

Skon är tillverkad i mesh som ger god andningsförmåga och ger en skön och luftig känsla Nike har designat denna sko meddynamic fit system som ger en perfect passform. Detta innebär även en ovansida som håller din fot på plats och ger en stabil känsla.

Allt som allt är detta en populära sko för barn som passar både för padel och tennis, och som dessutom har en lätt vikt som är skön att spela med, och snabb på banan.


Wilson Kaos QL

Detaljer

Wilson Kaos QL är en snygg sko med en relativt klassisk design för barn som är lämplig både för tennis och padel.

Detta är en högpresterande sko med utmärkta tekniker som förbättrar komfort och prestanda. Skon är tillverkad med en Quickplace teknik som är ämnad att göra det lätt att sätta på sig och knyta skon. Detta kommer i form av en mekanism som du trycker ner och som sedan är låst. Resultatet är en sko som går att sätta på sig väldigt fort.

Skon har en Duralast sula som är bred och robust vilket ger en skön och stabil känsla på banan och dessutom minskar risken för at skada eller vricka fötterna.


Wilson Kaos 3.0

Detaljer

Wilson Kaos 3.0 är en snygg padel- och tennissko för barn. Först och främst är detta en lättviktssko vilket för den otroligt skön att ha på sig och väldigt lättrörlig på planen.

Den erbjuder dessutom gott om stöd och stabilitet som ger en skön känsla på planen. Skorna är designade med R-DST+ vilket är en stötabsorbering som mjukar upp vid landning och avsats. I sulan har en en Endofit teknik som anpassar sig till fotens form och ger en mer anpassad passform. Skons yttersula har Nikes klassiska Duralast som är känd för attt vara slitstark och hållbar.

Sist men inte minst är skorna tillverkade med en så kallad Pro Torque Chassis Light konstruktion. Detta konstruktion är lätt och bidrar till snabbt fotarbete.


Adidas SoleCourt X Junior

Detaljer

Adidas Solecourt X Junior är en snygg tennissko för barn. De har en modern design som gör den lämplig både på och utanför tennisplanen. Den är tillverkad i lätta material för att göra den snabb på banan. Den är även uppskattad för utmärkt stabilitet och komformt.

Dess teknik och design gör den lämplig för alla olika perferenser och användningsområden. Helt enkelt en väldigt mångsidig sko som du inte kan gå fel med.


Asics Gel-Resolution 8 Clay GS Junior

Detaljer

Asics Gel-Resolution 8 Clay GS Junior är en tennissko som passar både tennis och padel, och som primärt är utformad för tennis på grusunderlag.

Denna sko är inte bara högkvalitativ men också fylld med tekniker som ger god prestanda och komfort på planen. Teknikerna inkluderar Flexion fit vilket är överdelen som bidrar till extra stöd, samt dessutom Dynawall-tekniken som ger ökad stabilitet och håller fötterna på plats under snabba rörelser.

I mellansulan har du en GEL-teknik som är till för att absorbera och göra snabba stopp och start rörelser effektivare. Asics tennisskor är kända för att vara högkvalitativa, och denna är inget undantag. Skon har en lång hållbarhet med kvalitativa material samt en yttersula med lång hållbarhet.


Asics Gel-Game 8 GS French

Detaljer

Asics Gel-Game 8 HS French är en snygg tennissko som passar alla, men kanske primärt motionärer. Dessa skor erbjuder komfort och flexibilitet med god stabilitet på banan. Vid mellansulan har skorna Trussstic teknik som är till för att ge bättre stabilitet samt reducera vikten på sulan. Resultatet är alltså en sko som har god stabilitetmen samtidigt en låg vikt.

Fortsättningsvis har skorna en så kallad Forefoot GEL-teknik där EVA-skum är placerat på framfoten för utmärkt stötabsorbering.

Sist men inte minst är detta en utmärkt sko för nybörjare och motionärer då den erbjuder en fantastisk balans mellan kvalitet och pris.


Adidas Court Jam JX Crew

Detaljer

Adidas Court Jam JX crew är en snygg tennisko för barn och juniorer med en modern design. Likt alla Adidas skor håller den hög kvalitet och erbjuder lång hållbarhet. Dessutom är den tillgänglig för ett bra pris.

Denna sko passar även för både tennis och padel.

Adidas har designat denna sko med en rad tekniker som förbättrar prestanda och komfort. Ovansidan är tillverkad i TPU nät som ger bra stöd men också andas väl och håller dina fötter svala. Adidas har tillverkat yttersulan så att den ger bra grepp och har en god stabilitet.

När det kommer till mittensulan på skon återfinns Ortholite comfort foam som är ett material som är till för att ge extra kraft och fart i hopp och steg, samt ge mjuk stötabsorbering.


Adidas Adizero Club Crew

Detaljer

Adidas Adizer Club crew är en sportig tennisko för barn med en snygg blå färg och sportiga orange detaljer. Den är lämplig för både tennis eller padel. Likt alla Adidas Tennisskor har den designats för utmärkt prestanda och med en rad användbara tekiker. På ovansidan är skon designad med en Climacool mesh som är luftig vilket håller hjälper till att hålla fötterna svala under spel.

Likt de flesta av Adidas tennisskor är yttersulorna tillverkade i Adiwear som är känt för att vara slitstarkt och hållbart. För tådesignen har skon en så kallad Adituff toe som är till för att skydda tån.

I mellansulan är den utrustad med EVA gummi som ger mjuka landningar och absorberar stötar väl. För ökad stabilitet har den en “Sprintframe” som är till för att hålla foten på plats vilket minskar risken att vricka foten.

Allt som allt är detta en högpresterande och snygg tennissko för barn som dessutom har en lätt vikt vilket gör den väldigt lättmanövrerar.


Babolat Propulse AC Junior

Detaljer

Sist men inte minst har vi Babolat Propulse Ac Junior som är en populär tenissko som passar barn och ungdomar. Den är speciellt uppskattad eftersom att den håller hög kvalitet samtidigt som den har snygg design och flera tekniska fördelar. Vidare har Babolat även gjort så att skon andas och håller foten svval.

Först och främst har skorna fantastiskt stöd till fötterna från den yttre förstärkningen som har placerats runt mittfoten. Stabilitet för fötterna är viktigt inte bara för att motverka vrickning, men för att hålla fötterna på plats vid snabba riktningsändringar.

Babolat har tillverkat skon för utmärkt slitstarkhet, bland annat med TPU-förstärkning och en slitstark yttersula som är tillverkad i samarbete med Michelin. Dess kvalitativa suöa är hållbar, slittålig, och minskar risken för skador.

Skorna erbjuder även bra stötdämpning i hälen som ökad komforten när du hoppar och skyddar dig från skador.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!