Adidas Adipower Soft 1.9 Recension – Bästa Padelracket?

Adidas Adipower Soft 1.9 är som namnet antyder ett mjukare padelracket. Det har en skön känsla av lätthet och en överdimensionerad diamantform.

Detta racket är specielt utvecklat och valt av toppspelaren Ale Galán.

Den är byggd av kolfiber och har en strukturell förstärkning på ytan med aluminiserat kolfiber och har en EVA SOFT PERFORMANCE gummikärna, vilket är ett lågdensitetsgummi. Den har en grov yta med blank yta.

Första intrycket är att det är ett välbyggt racket med fokus på detaljer. Balansen riktas mot huvudet men det märks inte omedelbart. Genom att placera övergreppet kommer du att kunna optimera svängningen mot handtaget något.

Om du vill lägga till mer kraft, placera banden på toppen av racketen under eller ovanför skyddet. Detta är ett mycket effektivt alternativ för när du gillar många andra funktioner i en paddel.

Racket är medium-mjukt. Den har ett något större sweet spot än den tidigare versionen 1.8, men förblir placerad högst upp på racketen med tanke på formatet. Den erbjuder hyvsad kraft, men inte anmärkningsvärt.

Dens lite större sweetspot hjälper dig i det defensiva spelet.

Racketen ger en god hög balans, bra sweetspot och en skön känsla av styrka i handen. Den har Power Embossed Ridge, för att förbättra kraften, Dual Exoskeleton, som ökar stelhet och hållbarhet i ramen, och Smart Holes som ökar sweet spot.

Juryn står eniga om att detta onekligen är ett av de bästa racketena på marknadsen. Det är ett komplett racket som är funktionellt med stora fördelar i offensivt spel men också är bra för att försvara motståndarens attacker genom att ha en stor sweet spot.

Fördelar

  • Bra Sweet spot
  • Bra effekt / kontrollförhållande

Nackdelar

  • Säkerhetskabel Inte justerbar
  • Pris

Sammanfattningsvis är detta racket enormt bra för aggressiva spelare på avancerad nivå som söker kraft samtidigt som de behåller viss kontroll.

Den har en medium-mjuk hårdhet och en medium till kort effekt. Det är en racket med en bra kompromiss mellan kraft och kontroll. I den defensiva fasen, är dess sweet spot till fördel.

Specifikationer

  • Form: överdimensionerad diamantform
  • Bladyta: aluminiserat kolfiber, grov med blank yta
  • Racket: Kolfiber
  • Kärna: EVA SOFT PERFORMANCE gummikärna, lågdensitetsgummi.
  • Vikt: 366 gram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!